Nike och TomTom skapar ‘jag vill ha’ klocka för löpare.

I tisdags förra veckan gick Nike och TomTom ut med nyheten om ett samarbete kring en ny GPS sportklocka. De båda företagen har tidigare samarbetat kring den här typen av produkter, men den här modellen är ett snäpp vassare och enligt min mening också snyggare.

Den nya vita/silver modellen togs från början fram till Olymiska spelen i London tidigare i år. Bland annat kunde man se sprintern Allyson Felix och långdistanslöperskan Mo Farah bära modellen.

Samarbetet mellan Nike och TomTom gör att du som löpare får en GPS-klocka laddad med TomTom-tekniken som ihop med Nike’s Nike+ Sensor ger dig exakt information om tempo och distans, inom- eller utomhus – även om GPS-signalen förlorar täckning. Allt detta loggas så klart i ditt Nike+ nätverk där du kan dela upplevelsen med familj och vänner.

Nike+ klockan säljs för 1599 kronor och kan köpas i butiker runt om i landet eller direkt från TomToms egen webbplats.