“MilestonePod” vet när du ska byta ut dina löparskor

Hur ofta byter du ut dina löparskor? Inte tillräckligt ofta i mitt fall. Gamla, nötta löparskor påverkar din träning negativt. Med tiden förlora dina löparskor sin stötdämpningsförmåga och detta kan leda till överbelastning på fötterna. När dina skor inte längre ge dig balans, komfort och rätt stötdämpning, är risken for träningsrelaterade skador större.

Problemet är att veta när det dags att köpa nya löparskor. De flesta moderna löparskor behåller sitt nyinköpta utseende i flera år medan deras förebyggande förmågor med tiden försvinner. Studier tyder på att det tar runt 65 mil för ett genomsnittligt par skor att slitas ut.

MilestonePod är en behändig liten apparat som spårar hur många mil dina löparskor har avverkat och som även att påminner dig när det är dags att införskaffa ett nytt par. Denna lilla apparat, inte längre än 3 cm, kräver ingen installation utan du fäster den enkelt på dina skosnören och börjar springa! När det är dags för nästa par skor, ansluter du bara MilestonePod till din dator via USB-uttaget, uppdaterar och nollställer.

En annan viktig, kanske till och med livsviktig finess är att du kan ladda upp din personliga sjukdomshistoria såsom allergier, mediciner och blodgrupp på din MilestonePod. Informationen kan sedan kan nås av medicinsk personal genom att helt enkelt ansluta den till en USB-utrustad dator eller enhet, om det mot förmodan skulle hända dig något på din löptur.