Hälsosam inspiration friskis svettis

Hälsosam inspiration för att samla vårkraft – Circle of Life

Är det inte lite vår i luften? I alla fall så dröjer det inte länge förrän vårsolen gassar ordentligt och videungen vaknar till liv.
Den här perioden, när solen börjar att titta fram, är verkligen en tid för utomhusaktiviteter i alla former – så passa på att fylla på med d-vitaminer – njut av skidor, pulkaåkning, skridskor, långa promenader, korvgrillning framför öppen eld och fågelkvitter.
För de mindre soliga dagarna tipsar jag här om annan hälsosam inspiration man kan sysselsätta sig med.


Träning


Hälsosam inspiration lagree
Lagree fitness

Passa på att besöka träningsstudion Be Core i Stockholm om du är i stan. Dom erbjuder nämligen en helt ny träningsform i Skandinavien som kallas Lagree fitness!
Lagree bygger på långsamma och kontrollerade rörelser med mycket styrka, balans och core. Träningsmetoden som kommer från LA utförs på en slags pilatesmaskin. Dessutom utlovas snabba resultat som t.ex. ökad muskelstyrka, förbättrad hållning och tonade muskler.

Hälsosam inspiration friskis

Fighting friskus
Inför vårsäsongen lanserar Friskis & Svettis ett nytt gruppträningspass som kallas Kamp. Det är ett kampsportsinspirerat pass med influenser från framförallt MMA, thaiboxning och boxning. Förutom armhävningar, situps och burpies innebär passet även en del närkontakt för deltagarna. På det här passet får du verkligen upp pulsen! Perfekt för dig som tycker om utmaningar.


Hälsa


Hälsosam inspiration juica
Saftigt hälsoval
Gör dig redo för våren och bryt dom där dåliga matvanorna och få ett annat fokus genom att “juica”. Det hjälper din kropp att få en välförtjänt paus och hålla sig mer basisk men underlättar även att ändra kostvanor och inspirera till mer hälsosamma matval.
Juica.se är ett mikropresseri som producerar färska kallpressade opastöriserade grönsaksjuicer och levererar dom sedan till din dörr. Juicerna görs på ekologiska råvaror fyllda med vitaminer, mineraler och levande enzymer. Hur många dagar du vill juica känner du efter själv och det finns flera olika juicepaket och prisalternativ att välja mellan. Jag har testat alla deras juicer och kan verkligen rekommendera att prova på Juica, det är en väl värd investering som får dig att må så mycket bättre! Till favoriterna hör Orange och Grön2, båda uppfriskande fräscha. Mandelmjölken smakar kanelbulle och passar perfekt istället för eftermiddagsfika. Citronvattnet värmer jag försiktigt och dricker på morgonen istället för kaffe – ett bättre alternativ som bl a hjälper till att avlasta levern och cayennepepparn får mig verkligen att vakna till.

På bild: vegetarisk Pad Thai

På bild: vegetarisk Pad Thai

Krya på dig
Vabruari är äntligen över, men kräksjuka, rinnande näsor och febriga dagar håller sig fortfarande kvar. Förutom att tvätta händerna ofta, vistas utomhus och få D-vitamin från solen, motionera regelbundet och sova ordentligt för återhämtning så kan du även boosta immunförsvaret genom dina matval. Välj alltid ekologiska livsmedel, dom innehåller fler näringsämnen och mindre gifter, krydda maten med inflammationshämmande vitlök, gurkmeja och ingefära. Undvik gifterna vitt socker och gluten. Och följ dom nya kostråden och få hälsosam inspiration från Livsmedelsverket som säger; ät mindre kött och mer grönt!?
Läs Livsmedelsverkets rekommendationer här.


Skönhet


Hälsosam inspiration maria_åkerberg

Caramel
Maria Åkerberg har en hel del fina ekologiska skönhetsprodukter i sitt sortiment – och nu tillkommer ett puderrouge i en fantastisk färg som passar dom allra flesta och piffar upp sen-vinterns bleka kinder. Rouget sitter bra och är dessutom av helt naturliga ingredienser som verkar vårdande på huden. Det enda man möjligen kan klaga på är den lilla storleken för den här rouget vill man använda ofta! Betyg 4 av 5. Pris 185 kr.


Livsstil


Hälsosam inspiration hellyhansen

Aspire
Helly Hansen tycker att det skall vara snyggt att svettas! Vi håller med. För våren 2015 satsar därför Helly Hansen på trendiga plagg med hög kvalité och funktion för varierande träningsaktiviteter. Kollektionen har ett utbud av innovativa träningsplagg för både dam och herr. Plaggen har en quick dry teknik och är designade med inspiration från Skandinaviens pulserande landskap. Pris för jackan 1200 kr.


I inläggen “Circle of Life” skriver Jeanette regelbundet om nyheter och ger sina bästa tips inom ekologisk näringsrik kost, organisk naturlig skönhet, balanserad träning, hållbar hälsa och medveten livsstil.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.