grön skönhet

Grön skönhet – inspiration för våren

Att förbereda dig för våren behöver inte innebära total förnyelse på alla fronter. Lyx.se har gjort en serie i 3 delar som innehåller härliga tips i temat grönt och saker som kan hjälpa till att snabbt sätta vårkänsla på din vardag – allt från vårlig makeup till gröna inslag i hemmet och härliga modeaccessoarer. Del 2 har skönhets och hälsofokus och tipsar om härliga produkter för ansikte och kropp.

Grön skönhet

Make Up Store har tagit fram några speciella looks för våren. OceanUtopia går i gröna nyanser med inspiration från turkost hav. Looken innehåller en lätt metallisk shimmer med silvriga, turkosagröna och mintfärgade toner. Kanske passar man inte i hela looken men välj det som känns bra och ger en skön vårsommarkänsla.

grön skönhet makeUp Store ögonskugga Sea WeedOceanUtopia-looken inkluderar produkterna Eyedust Sea Weed – löst puder med härligt shimmer berikad med Vitamin E. Sensation Lipgloss Sunset Safari är en fyllig läppglans med högreflekterande shimmer. Microshadow Atoll & Atlantis – ögonskugga som är berikad med Vitamin E.

grön skönhet Make Up Store_Ocean Utopia_look

OPIs nagellack finns i hundratals fina nyanser, den senaste kollektionen för våren 2015 heter Hawaii och innehåller bland annat ett par härliga gröna nyanser för att krydda till dina vårnaglar.

grön skönhet Nagellack_OPI_gröntOPI Hawaii inkluderar bland andra ”That’s Hularious”, ”My Gecko does tricks” och ”This color’s making waves”.

Teceremoni för kroppen. The Body Shop lanserar en kroppskollektion med handplockat grönt te från Mount Fuji i Japan. Fuji Green Tea™ kollektionen består av nio produkter, däribland ett badte, en djuprengörande kroppsskrubb och en Body Butter. De allra finaste skotten från tebuskarna plockas för att ta till vara på antioxidanterna. Det är den kraften som får ta plats i produkterna för att vårda, mjukgöra och fräscha upp din hud.

grön skönhet Fuji green tea cube_Body Shop

Teceremonin som gåva är perfekt för personen med fulltecknad kalender som aldrig sitter still. Låt din vän få koppla av och varva ner med det här underbara urvalet produkter. Lyx till både kropp och sinne.

The Body Shop rekommenderar rengörings- och uppfräschningsceremonin i 3 steg:

Steg 1 – Rengör på djupet med Bath Tea, Body Scrub, Exfoliating Soap samt Body Wash.

Steg 2 – Fuktighetsbevara och mjukgör med Body Butter och Body Sorbet.

Steg 3 – Friska upp sinnet med Fuji Green Tea Eau de Cologne med doft av bland annat grönt te, bergamott, citrus, kamelia och jasmin.

grön skönhet Fuji Green Tea_Body Shop_scrub

En bra start på en fin grön vår. Lyx för hela kroppen.

Grönt för magen

Grönt te är fullt av antioxidanter och har tack vare sina hälsosamma egenskaper ett högt anseende. House of Tea har ett unikt urval av premium teer för dig med lite högre krav – vitt te, gult te, grönt te, oolong te, Pu-erh te, rött te och svart te – direktimporterade från Kina, Taiwan, Japan, Sydkorea och Indien. De har ett stort utbud av ekologiska teer.

grön skönhet Bambu blad_Matcha_teMatcha Miyako No Shiro – Matcha te är ett grönt tepulver som traditionellt används i den japanska teceremonin, men numera ibland som en hälsodryck och för att smaksätta diverse maträtter och bakverk. E Mei Zhu Ye Qingodlat på ca 1000 meters höjd. Första plockningen. Detta gröna te “Grönt Bambu Blad” kommer från en liten odling på det berömda E Mei berget.

Ett hälsosammare val till pastarätten är fettucine gjort på ekologiska gröna sojabönor. Den är naturligt glutenfri, fiberrik och innehåller mycket protein. Dessutom har den lågt kolhydratinnehåll med långsamma kolhydrater som ger lång mättnadskänsla. Vi har smakat den många gånger och gillar den mycket.

grön skönhet Gröna Sojabönor_Fettuccine_Sparris

Vår innebär primörer och även att den underbara sparrisen från Tyskland kommer. Rosta den, vakuumbaka, grilla eller blanchera eller hyvla den rå. Gör en soppa. Passa på att njuta av den goda och vitamin- och mineralrika gröna sparrisen. Varför inte prova att odla själv! Det är trendigt om något.

Drick dig piggare med gröna smoothies laddade med massor av nyttigheter. Avokado, spenat, spirulina, selleri, grönkål, nässlor, kiwi, lime och gröna äpplen är några av de gröna ingredienser du kan stoppa i din energifyllda smoothie. Söta med banan, mango och härliga bär. Späd med vatten, kokosmjölk eller havremjölk. Linfrö eller chiafrön adderar protein. Krydda gärna med mynta, basilika, vanilj eller ingefära.

grön skönhet Grön drink

Bara att mixa och hälla upp i generösa glas. Colla smoothie-burkar finns hos Leila’s General Store.  Hitta din egen favoritkombo och Njut!

Del 3 handlar om mode i gröna nyanser. Kommer inom kort på Lyx.se