utomhus produkter

Få frisk luft i höst – produkterna för dig som vill stanna utomhus

Sommaren med dess ljus och värme får oss att spendera mer tid utomhus men när vi återgår till arbetet efter sommarens semester så fastnar vi ofta inomhus – även om både sensommaren och hösten är fantastiska utetider. Det uppvärmda havet gör vädret milt, och skogarna är fyllda av svamp och bär. Här tipsar vi om några produkter som gör friluftslivet enklare, bekvämare och mer spännande.

utomhus_naturmupp

Bild: Tajga

För dig som uppskattar det nära och enkla utelivet
Re-Kånken, tillverkad helt och hållet av återvunnen polyester och SpinDye teknologi, där färgen och tyget smälts samman i ett och samma skede vilket drastiskt minskar miljöpåverkan samt ökar färghållfastheten. Jacka High Coast Wind Anorak från Fjällräven. Stövlar från Tretorn med modern sula och 60-tals siluett. Smörgåsjärn och mugg från Poler.

utomhus weekend-warrior

Till Weekend-warriorn

Kayak från Melker Kayaks, delvis tillverkad i bambu. Kajaktypen är lättare, styvare och mer slitstark men samtidigt snällare mot miljön. Keps, skjorta och shorts från Patagonia24 Hour Meals dygnspåse anpassad för militärt bruk, innehåller frukost, lunch, middag, energibarer, kaffe, chokladdryck, med mera! Perfekt att ha hemma för ett snabbt dygnsäventyr.

utomhus gramjägaren

Gramjägaren – för den som gillar att sporta i naturen
Slimmad vätskeryggsäck från Haglöfs, för tävling och träning, som väger under 500 gram. Trailrunningskor från Nike, sport-bh Patagonia och kompressionstights från CW-X, tillverkad av CoolMax och Lycra.

Text och kollage: Nils Grundberg