Vad är lyx och vad ska lyx.se göra?

Vad är lyx.se – Sveriges nya blogg för dig som har en dröm?

Lyx är ett sådant där ord som inte lämnar någon oberörd. När jag berättade för min omgivning att jag skulle starta en webbplats som handlar om lyx har alla något att säga. Några ler stort och börjar genast tala om vad lyx betyder för dem. Andra gör sitt bästa för att inte visa sin uppskattning och låter istället Jantelagen agera tolk när orden fyller munnen. Men oavsett vilken kategori människor tillhör ställer alla samma fråga: Vad är lyx för dig. Så vad är lyx för mig? Eller kanske snarare – vad ska lyx.se handla om för lyx? Den där frågan är inte helt enkel att svara på. Enklast kanske är att svara vad lyx.se inte handlar om.

Lyx.se handlar inte om gamla pengar.
Det är fint med gamla pengar, pengar som gått i arv i generationer, pengar som skapar möjligheter och ofta makt. Men lyx.se handlar inte om den här typen av lyx. Pengar är så klart ett medel och många av de sakerna vi lyfter fram kräver ofta pengar för att upplevas. Men vi vill tro att en dröm är just en dröm. En dröm är något man strävar efter, något man vill uppleva och uppnå. Och drömmen är gratis, den är demokratiskt och kan ägas av alla oavsett klasstillhörighet eller rikedom. Drömmen i sig är en rikedom.

Lyx.se handlar inte om guld.
Så klart lyx.se handlar om guld ibland. Men det är inte guldet i sig som gör något intressant. Vi kommer säkert falla för frestelsen att skriva om saker i guld, men det är inte guldet i sig som gör något lyxigt. Lyx handlar om något mycket mer intelligent än att kasta pengar på saker för att få det att framstå som lyxigt.

“Vi ska alltså försöka skapa vår egen definition av ordet lyx. En bredare definition som gör lyx mer tillgängligt för fler människor.”

Vad ska lyx.se berätta för historier?
Vi ska göra allt som står i vår makt för att gräva i all världens information och berätta om saker som är unika, inspirerande och motiverande. Vi ska lyfta fram människor som går sin egen väg, som tänker i nya banor, som gör livet lite roligare att leva för oss andra. Vi ska berätta om platser som ingen av oss besökt men också om platser som alla av oss glömt. Vackra, fula, spännande, nära och avlägsna platser. Saker ska smakas på, prövas, testköras, besökas, analyseras, förstöras, utmanas, beskrivas och beundras.

Våra skribenter – dina guider i drömmarnas värld
Till min hjälp kommer jag ha några av Sveriges mest nyfikna skribenter. Under närmaste veckorna kommer du får lära känna dem genom deras bloggposter och krönikor. Vi startar upp lyx.se med inte mindre än 10 skribenter som tillsammans täcker 29 ämnen: Arkitektur, Audio & Video, Barn, Bilar & fordon, Design, Dyraste lyxen, Events, Flygplan, Handväskor, Husdjur, Inredning, Inspiration, Klockor & smycken, Klubbar & VIP, Kändisar, Lyxiga trender, Lyxigt boende, Mat, Miljardärsliv, Mode, Musik, Pennor, Resor, Skönhet, Spel, Sport, Teknologi, Vin och sprit, Yachting.

(Du kanske har något att bidra med, tveka då inte att höra av dig och berätta om vad du skulle vilja skriva om)

Vi ska kort och gott vända och vrida på begreppet lyx dag ut och dag in, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Och du får följa med!

Välkommen till lyx.se – för dig som drömmer.

Johan Ronnestam – Entreprenör, kreatör, inspiratör och grundare av lyx.se
(Titta förbi min andra blogg om du vill veta mer om mig eller hälsa på hos JAJDO för bättre barnappar till din iPhone eller iPad)

 

COMMENTS
  • Bra ambition Johan! Att omdefiniera eller åtmin komplettera definitionen av lyx med mer än den hittillsvarande. Om man skall döma av den målgruppsanalys som gjorts av oss (aldrig…) medelålders innan div glansigt inpackade budskap kommuniceras skulle vi enbart inrikta oss på avancerad hårdvara. Motoriserad på hjul och på köl. Tickande på armen. Och snabb som ljuset bakom tangentborden. Möjligen toppat av avancerade, mestadels druvbaserade drycker som intas i det d:o avancerade boendet. Etc. Inget! kulturellt t ex. Av något slag. Och då finns heller ingen klangbotten, inget att ta spjärn emot. Om det är detta inifrån-och-ut som du söker är jag på direkt. Med en sådan klangbotten kan man kanske rentav motivera sig att tom intressera sig för vissa avancerade hårdvaror. Men aldrig som självändamål 😉

    2012-10-22

Sorry, the comment form is closed at this time.