Porsche 960 ska fightas mot Ferrari

Porsche 911 må vara världens mest legendariska sportbil genom tiderna men märket har fortfarande ingen modell att matcha direkt mot Ferrari 458. Det hjälpte inte ens att McLarens F1-förare Mark Webber köpte sig en alldeles egen Porsche GT2 RS. Dess 640 hästar kunde ändå inte konkurrera ut hingsten från Maranello. Därför har rykten surrat en tid att Porsche planerar en helt ny modell mittemellan 911 och 918 och nu har Porsches VD Matthias Müller bekräftat det officiellt i en intervju i en tysk tidning.

Många gissar att modellen kommer att heta 960. Priset lär hamna över 300.000 EUR men under 400.000. För pengarna får du förmodligen en tvåsitsig, sexcylindrig mittmotorbil med dubbelturbo kapabel att leverera runt 600 hästkrafter. Dom tidigaste ryktena talade om en fyradörras-kupé men det tror ingen längre på. Eftersom VW numera äger såväl Porsche som Lamborghini är det sannolikt att 960 kommer att dela plattform med Aventador. Förhoppningsvis får vi veta mer under bilmässan i Genéve 2013.

Bilderna kommer från Automobilemag som har rendrerat ut hur de tror Porsche 960 kommer se ut.