tallinn

Instagramvänliga platser i Tallinn

Graffitti, muralmålningar, ekologisk mat, dillmilkshakes och himmelska tak gör inte bara Tallinn till en härlig stad att uppleva live utan även genom telefonskärmen och Instagram.

Redan när man går av båten och kliver i land i Tallinns hamn känns scenen mer urban än Stockholm som man lämnade efter sig. Murade fasader, graffiti, ljusskyltar och kontrasterande färger, en blandning av nya och gamla byggnader. Den vana instagrammaren kan enkelt hitta en frame nästan vart som helst i staden.

De urbana miljöerna runt om i Tallinn. Foto: @juliaekmanphoto

På restaurangen Manna La Roosa har varje rum en egen identitet. En New Yorkjournalist beskrev en gång restaurangen som Familjen Addams hus på LSD. Vilket håll du än vänder dig åt får du en ny häftig bild till din Instagram och alla detaljbilder bara i ett hus gör att du kan stanna här en hel dag. Flera modetidningar har varit och fotograferat uppdrag på den här restaurangen.

Restaurangen Manna La Roosa i Tallinn. Foto: @juliaekmanphoto

Om du ändå ska spendera en hel dag på restaurangen och fotografera, så kan du avsluta med middag på Tai Boh som drivs i samma regi och ligger vägg i vägg. Där uppenbarar sig ytterligare rum med helt egna identiteter. Taket är tapetserat som en himmel där bland annat Barack Obama flyger runt som Dalai Lama, Conchita Wurst som en ängel och ett antal andra kända ansikten.

Restaurangen Tai Boh i Tallinn. Foto: @juliaekmanphoto

Lite senare på kvällen är drinkarna på speakeasybaren Whisper Sister både goda och vackra att fotografera. Miljön lämnar lite att önska, men man kan alltid få till en fin selfie i toalettkön med djurtapeter i bakgrunden eller vid pianot. Eller boka rummet med randiga fina tapeter med strutsar på. Här serveras dillmilkshakes och andra spännande drinkar som bartenders har inspirerats av på exotiska resor.

I hipsterområdet Telliskivi kan man gå runt i flera timmar och fotografera. Här finns gamla fabriker med vackra murade fasader och ärgade plåtar, långa murar med trendiga graffittimålningar och tags, muralmålade husfasader, konst och bildskön mat på menyerna på de många ekologiska restaurangerna och ölbarerna. När det är fint väder finns här även pingisbord utomhus för att ta en paus ifrån all inspiration.

Hipsterområdet Telliskivi i Tallinn. Foto: @juliaekmanphoto

Tallinn kommer inte göra dig besviken, varken mat-, dryck-, eller shoppingmässigt och framförallt kommer den inte göra dig och ditt Instagramflöde besviket.

Se fler bilder på @TheOracleWears.

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.