Spetsa drinken med smakrika iskuber i sommar

Schweppes iskuber

Sommaren är här, åtminstone rent teoretiskt, många av oss är lediga och vi kopplar alla säkert gärna av med något gott och svalkande att dricka mellan varven. Veckans tips kommer från Schweppes och handlar egentligen mer om vad man lägger i drinken än om drinken själv – nämligen iskuber. Normalt sett blir drycken ofta mer urvattnad i takt med att isbiten smälter. Här kommer dock tre recept på iskuber, med tillhörande drinkar (två med alkohol och en alkoholfri), som tillför smak istället. Och snygga är de!

Förbered iskuberna i god tid innan du vill servera drinken, genom att lägga ingredienserna, i små bitar, i iskubsformar, fylla på med vatten och ställa in i frysen.

Schweppes iskuber basilemon

Basilemon, med iskuber på citron och basilika.

Basilemon

Ingredienser iskub:

Basilika

Citron

Ingredienser drink:

5 cl gin

2 cl citronjuice

1 cl sockerlag

5 basilikablad

Schweppes Lemon

Gör så här:

Muddla basilikablad i en shaker.

Häll över gin, citronjuice och sockerlag.

Skaka.

Sila och toppa med kall Schweppes Lemon.

Servera med iskuberna.

 

Schweppes iskuber Spritzer

Russian spritzer, med iskuber på hallon.

Russian spritzer

Ingredienser iskub:

Hallon

Ingredienser drink:

10 cl vitt vin

Schweppes Russchian

Gör så här:

Fyll ett vinglas med halloniskuber.

Häll i vin och toppa med Schweppes Russchian.

 

Schweppes iskuber SummerThyme

Alkoholfria Summer Thyme, med iskuber på jordgubbar och timjan.

Summer thyme

Ingredienser iskub:

Jordgubbar

Timjan

Ingredienser drink:

1 cl sockerlag

5 jordgubbar

Timjan

Schweppes Ginger Ale

Gör så här:

Muddla fem jordgubbar och blad från två timjankvistar i ett glas.

Lägg i iskuberna.

Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *