påsk 2016

Påsk 2016 – pynt och piff för vårens gladaste högtid

Snart är det dags för påsk och allt gott som hör till. Påskhelgen ligger tidigt i år och vi vet inte riktigt hur vädret kommer att vara, men nog är vi sugna på att inleda våren på riktigt med färgglatt pynt, söta kaniner, ägg och godsaker för både stora och små. Snart spricker trädknopparna ut och vi får njuta av denna härliga årstid.

Royal Copehagen_easteregg_2016_butterfly_snowdrop      För påskriset. 2016 års ägghängen från Royal Copenhagen.

Royal Copenhagens påskkollektion 2016 hyllar blommor, bär och fjärilar. Vintergäck, snödroppar samt röda- och svartvinbärsbuskar pryder de små äggen i årets kollektion.

Iittala_kastehelmi_bowl_påsk 2016      För smågodiset. Pelargonen, med sina livfulla färger, pryder den liggande bonbonjären som kan användas för allt från godis till smycken. Gul skål på fot i serien Kastehelmi från Iittala.

Krans_Blomsterlandet_påsk 2016 Krans i form av fågelbo med ägg, kvistar och fjädrar. Från Blomsterlandet.

Alvar Aalto_Iittala_emerald_vas_påsk 2016       Att sätta vårblommorna i. Den underbara smaragdgröna vasen från Iittala.

Mateus_fat_grön_påsk 2016För påskbuffén. Vårgrönt keramikfat från Mateus.

Rörstrand_Swedish Grace_Äggkoppar_påsk 2016      För de målade äggen. Äggkopparna Swedish Grace från Rörstrand – finns i färgerna vit, sten, ice och green.

En av årets nyheter från 290-årsjubilerande Rörstrand är de räfflade äggkopparna i porslinsserien Swedish Grace.

Eggkopp_Rörstrand_påsk 2016

Påskdessert med guldkant

Choklad hör påsken till. Detta tips från Lindt choklad är både snabb att sätta samman, lätt att variera och tilltalande för både stora och små chokladälskare.

Dela chokladharen på mitten med en lätt uppvärmd, vass kniv. Lägg en halv chokladhare på varje tallrik och fyll chokladskalen med valfritt innehåll, exemplevis chokladmousse, hemmagjord vaniljglass eller mangosorbet. Vips har du en enkel påskdessert som imponerar.

Bunny Split_Lindt_påsk 2016Roligaste påsk-desserten – The Bunny Split. Använd de redan formade påskhararna från Lindt för att skapa smaskiga efterrätter.

Påskbordet_Lindt_påsk 2016

Lindts påskhare blir en ätbar dekoration som är kul att använda även för att piffa till påskdukningen. Nytt för i år är att Lindt lanserar en serie med chokladhönor och ägg i kulörta färger som passar bra till påsk.

Barnbordet_Lindt_påsk 2016Påskdukning för barnbordet á la Lindt.

God påske! Gleðilega páska. Iloista Pääsiäistä! Glad Påsk 2016 önskar alla vi på Lyx.se!

Äggmålning_Lindt_påsk 2016