Kickstarta våren med miljövänlig vårstädning

Snart är våren här så varför inte passa på att fräscha upp inomhus? Här delar Lina Segerdahl och Linda Rosendahl Nordin, grundarna av Pure Effect, med sig av sina bästa tips för en miljövänlig vårstädning.

Miljövänlig_vårstädning_pure_effect_städduk_borste_vår_2016_INTEXT

Lina och Linda grundade Pure Effect 2014 och var först på marknaden att erbjuda bioteknologiska rengöringsprodukter för hemmet. Deras ambition är produkter som är tuffa mot fett, lukt och smuts – och samtidigt snälla mot människor och miljö.

Eftersom vi brinner för bättre hälsa och miljö har vi hunnit samla på oss en del tips på hur man enkelt kan städa utan att smutsa ner naturen eller vår egen inomhusmiljö. Att använda bioteknik och städande bakterier är en självklar del i det och löser faktiskt många små problem i vardagen. De löser till exempel upp fett oerhört effektivt och tar bort lukt som kemi inte klarar av. Men det finns också mycket annat man kan göra för att städa på ett renare sätt. – Linda Nordin.

Miljövänlig_vårstädning_pure_effect_allrent_kalkrent_vår_2016_INTEXT

Lina och Lindas 6 bästa tips för miljövänlig vårstädning:

? Snabbröj med 15-minutersknepet. Solen skiner och ingen vill väl storstäda. Sätt alarmet på en kvart, välj bra musik och alla röjer vad de hinner. Gör underverk för en skönare hemmakänsla!

? Vårstäda båten med omsorg om våra vatten. Bioteknik gör rent på riktigt, utan mängder av kemikalier som annars rinner vidare ner i sjöar och hav. De goda bakterierna från biotekniken finns redan i våra reningsverk, där de hjälper oss med den biologiska nedbrytningen. Många av Sveriges 100 000 fritidsbåtar har dessutom problem med lukt i toaletten – ett problem som du löser med en skvätt bioteknik i septitanken. Fråga i din båtbutik!

? Rensa garderoberna och skänk vidare. Att rensa ger nytt liv till stökiga, fullpackade garderober. Tänk på att göra varje plaggs livscykel så lång som möjligt. Skänk vidare till vänner och hjälporganisationer och lämna övrig textil till återvinning. 2014 konsumerade varje svensk ca 13 kilo textil per person, 8 kilo per person kastades i soporna utan att återvinnas. Och du, tänk hållbart mode som du kommer gilla länge om du shoppar nytt i vår!

? Vädra – tänk stort men kort. Byt ut den trötta vinterluften mot frisk vårluft i ett snabbt korsdrag. Tänk på att stänga av värmen om du har element på. Öppna rejält korsdrag under 5 minuter och stäng sedan för att spara på energin och klimatet.

? Fräscha upp kaffekannan. Häll ett par teskedar bakpulver i kannan och fyll på med kokande vatten. Låt stå medan det bubblar, borsta ur med diskborste och skölj sedan ur kannan.

? Färska kvistar och nytt liv till gamla vaser. Fira in våren med färska snittblommor, eller bara de enklaste kvistar från syren, äpple eller körsbärsträd. Passa på att tvätta bort matta, smutsiga kalkrester från blomvatten i vasen. För att få bort kalk krävs ett surare pH som i Pure Effects Kalkrent. Häll i och diska av, låt gärna stå en stund vid tuffare fläckar.

Miljövänlig_vårstädning_pure_effect_bord_vår_2016_INTEXT

Pure Effect Biostäd – inkl. Allrent för alla ytor och Kalkrent för tuffare avlagringar från kalk, schampo och tvål.