Elegant & Eko – Ogland sätter ny standard med sina sängkläder

Få saker är så sköna som att krypa ner i en säng med nytvättade, lyxiga sängkläder. Om de dessutom är ekologiskt tillverkade i skönaste bomull och snygg design blir man ännu gladare. Ogland lanserar nu sin första kollektion av exklusiva sängkläder. På vägen in i de svenska hemmen är deras önskan att vara ett föredöme genom att sätta en ny standard för vad varje människa bör kunna kräva av det du sover i varje natt av ditt liv.

Ogland – den eviga ungdomens land

Arbetet med att ta fram en premiumprodukt inom hemtextilier startade för snart två år sedan. Ogland grundades med tanken att kvalitet, design och hållbarhet hör ihop. Att vi alla sover godare om man lever och bäddar efter den filosofin. Sängklädesmärket vänder sig till de människor som vill njuta i vetskapen att de sover på de renaste, mest miljövänliga sängkläderna på marknaden.

IMG_0225Ogland kommer från keltiskans ord: Tir na nÓg. Det betyder ”The land of the Ever Young”, på svenska den eviga ungdomens land.

Namnet ”Ogland” är ett svenskt familjenamn till en av grundarna, Simon Olsson.

Att tryggt veta att våra familjer sover i de renaste, skönaste sängkläder vi kan köpa ger oss en känsla av lyx – Oglands grundare

Till sitt team har Simon Olsson knutit personer som kunde hjälpa honom förverkliga visionen. Ogland grundades tillsammans med Andy Johnsson, Brian Meese samt svenska designern och kommunikatören Emma Hedberg. Emma Hedberg har bland annat sålt sin design på välrenommerade inredningsbutiken Svenskt Tenn i Stockholm.

Biodynamiskt och kravmärkt

Simon Olssons vision för Ogland ledde honom till Egypten där han hittade producenter som hade rätt kunskap, färdigheter och värderingar för att ta fram Oglands produkter. Ogland har valt att använda endast biodynamiskt odlad egyptisk bomull, vilket är den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att jordbruket anpassas till naturen, istället för tvärtom. Här står det naturliga kretsloppet i centrum. Gårdarna är självförsörjande med foder och gödsel och arbetarna får skäliga löner och bra arbetsvillkor. Ogland har också valt att endast använda naturlig färgning och undviker ”optical brightener” och andra skadliga processer för att minimera miljöpåverkan och garantera de renaste sängkläderna på marknaden.

Vi startade Ogland med målsättningen att producera marknadens bästa och renaste sängkläder, och vi hoppas att det vi gör, kan inspirera och påverka andra företag och konsumenter att ta ett större ansvar – Simon Olsson, VD och en av Oglands grundare

Endast den finaste bomullen

Designen är svensk och tillverkningen görs av 100% ekologisk satin och biodynamiskt odlad egyptisk bomull. Endast den finaste och mest långfibriga bomullen används för att få fram optimal kvalitet och känsla.

OGLAND_kudde

Oglands produkter mäter 600 TC (trådtäthet), är fria från kemikalier och är de enda på marknaden att vara certifierade av både Demeter, GOTS (Global Organic Textile Standard) och Fairtrade. Med dessa certifieringar fyller man ett hål på marknaden. ”Ofta ser vi att ett varumärke står för ”miljövänligt tänk”, men inget annat premiummärke för sängkläder är certifierat ekologisk på samma sätt som Ogland”, berättar Simon Olsson.

Hantverksmässiga detaljer

I Oglands baskollektion ser vi stilrena lakan, påslakan och örngott i råvitt, dimgrått och djupblått med hantverksmässiga detaljer. Lakanen, som finns för både enkel- och dubbelsäng, upplevs mjuka att sova i och både ser och känns lyxiga.

OGLAND_Deco_kudde

Designen känns rent skandinavisk med noga utvalda detaljer som gör dem enkla att bädda med samt kombinera med favoritöverkastet och dekorationskuddar. Den första baskollektionen kommer att kompletteras och uppdateras redan under 2016. Nästa steg är handdukar.

Naturligt exklusivt

I design, materialval och produktion värnar Ogland om renhet, enkelhet och skönhet. Med deras ambition om att erbjuda de renaste sängkläderna man kan få tag i, står Ogland för nydanande idéer inom branschen och sätter en ny standard för vad man ska kunna kräva av de sängkläder man sover i varje dag av sitt liv. En historia som helt enkelt får dig att sova ovanligt gott om natten.

Ogland_08_068