Bed Factory inleder samarbete med inredare Andrea Brodin

Bed Factory har inlett ett samarbete med den välkända inredaren Andrea Brodin, för att tillsammans inreda hotell. Med Andrea Brodin kan Bed Factory nu erbjuda hotellen en helhetslösning där hotellets gäster ser och känner att sänginredning och samtliga detaljer hänger ihop.

Bed Factory startades av makarna Eva och Håkan Falk för 20 år sedan och de arbetar och driver företaget tillsammans. De tillverkar Svanenmärkta sängar av högsta kvalitet, som byggs för hand av kunniga sängbyggare.

Från att till en början endast sälja sängar till vänner och sedan till vänners vänner, säljer de idag till konsumenter samt producerar och säljer sängar och andra produkter ur sitt sortiment till hotell.

Melody_Bed Factory_700Sängen Melody

Köp med hotellsängen hem

Bed Factory har redan en lång rad hotell, herrgårdar och slott som kunder – Best Western, Elite Hotels, Rosersbergs Slott och Nobis bland andra.

Rum203_Rosersbergs Slott   Rum 203 på Rosersbergs Slott

Rum205_Rosersbergs Slott   Rum 205 på Rosersbergs Slott

Till hotellbranschen vill dock Bed Factory vara mer än en sängleverantör. De erbjuder redan idag garderobslösningar, sängbord och annan inredning till hotellkunderna. I och med med det nya samarbetet med Andrea Brodin blir Bed Factory nu ännu bredare och utgör en helhetsleverantör när det kommer till inredning, design och känsla.

Andrea Engsäll_BedFactory_700

Tanken är att Andrea ska vara tillgänglig för inredningsrådgivning av hotellrum, lobby och reception.

Andrea är väldigt duktigt på att se hur man kan ta till vara på de möbler som redan finns vid en uppfräschning/renovering av ett hotell och ändå skapa en känsla att det känns nytt. När vi såg detta föddes idén om ett samarbete. – Eva Falk, grundare och ägare av Bed Factory

Samarbetet med Andrea Brodin startades efter att de båda var involverade i ett gemensamt projekt ute på Villa Källhagen på Gärdet i Stockholm under 2014, då Bed Factory var sängleverantör och Andrea inredare.

Det känns jättekul att jobba med BedFactory. De gör väldigt bra sängar, är flexibla och open minded och bra att ha att göra med. Det underlättar enormt i mitt jobb. – Andrea Brodin

Samarbetet kommer till en början att lägga fokus på de lite mindre hotellen som har behov av en inredare men kanske inte nödvändigtvis en budget för en egen inredningsstylist. “Ofta är det just dessa hotell som kanske behöver en inredare allra mest”, säger Eva.

Eva_Bed Factory_700

Förutom att njuta av de miljöer som hotellen skapar tillsammans med Andrea, är en rolig detalj att man som hotellgäst också kan köpa med sig sängen hem direkt.

Anpassad efter just dig

Eva Falk brinner för sitt företag och sina sängar. Hon berättar hur viktig sömnen är och hur den påverkas av den säng du sover i. Vi frågar om några tips på vad man ska tänka på när man väljer sin säng. Det är trots allt en plats man spenderar mycket tid. Eva berättar att 75 % av marknaden gärna vill kunna ligga i mitten av sängen och där är en kontinentalsäng att rekommendera. Då får man mycket komfort och kvalitet, och sängen blir rätt hög och kompakt. Om man vill ha en nättare säng ska man välja en ramsäng. Är det viktigt att kunna höja huvudändan ska man satsa på en ställbar säng.

Lyx är att få sova hela natten i en riktigt bra säng som är anpassad för just mig.

Bed Factory har elva olika hårdheter. De flesta väljer mjuka sängar, men är man däremot en magsovare ska man definitivt ha en fastare säng för att undvika ryggont. Det kan dock vara så att man sover på mage för att man har en för fast säng. Hos Bed Factory har man möjlighet att byta spiralerna efter att ha provsovit i några veckor.

I konceptet Bed Factory Sweden Tailor Made kan man helt och hållet skräddarsy sin säng, och välja mellan ett hundratal tyger, precis enligt egna preferenser och behov.

Med önskan om en god natts sömn!

Orsa_Bed FactorySängen Orsa från Bed Factory