Veckans inredningstips – Kay Bojesens sparvar dubblar som planeringskalender

Sparven gör åter entré i Kay Bojesens djurcirkus. Den nyaste familjemedlemmen i Kay Bojesens flock är Sparvarna, som den danske designern tog fram 1935 och som nu får ny luft under vingarna. Vi tycker att de passar som årets finaste veckokalender.

I början av mars 2016 flyger den kvittrande nyheten in i butikerna, komplett med en landningsbana för de färgglada småfåglarna. Vårens nyhet lanseras i ett paket med sju sparvar och tillhörande magnetisk bräda.

Kay Bojesens Sparvar_700

Alla Kay Bojesens sparvar är döpta efter en veckodag och har en magnet som ser till att inga sparvar flyger av brädan utan sitter fint på sin plats i bokhyllan eller på soffbordet.

Tips – Söndagsplanera med barnen

Både fint och roligt att markera veckans viktigaste aktiviteter med en liten lapp fastsatt med magneterna mellan brädan och sparvarna. Ett tips är att göra en mysig planeringsaktivitet med barnen varje söndag – skriv eller rita en figur som representerar varje dags viktigaste aktivitet och turas om att placera dit dem under de sju sparvarna. Perfekt för att lära små barn veckodagarna på ett nytt och annorlunda sätt.

Kay Bojesens Sparvar

På 1950-talet skapade den danske designern Kay Bojesen de exotiska sångfåglarna med kontrasterande näbb till altanen på Bellavista, hans hem med utsikt över Öresund, och bjöd på så sätt in den färggranna naturen i designerhemmet. Samma tanke ser vi i vårens nyhet – Sparvarna. Småfåglarna utgår ifrån originaldesignen av den gula sparven och är med sina olika uttryck riktiga glädjespridare, oavsett var i hemmet de landar.

Kay Bojesen_Sparrows Interior4

De sex centimeter höga fåglarna, med sina fina designdetaljer och sina utpräglade uttryck, är tillverkade i målat bokträ. Den naivistiska färgsättningen är grafiskt iögonfallande och spänner från 70-talets gulbruna retronyanser till trendigt grårosa toner.

Sparv