Sheraton Stockholm

Sheraton Stockholm firar 45-årsjubileum

I år är det 45 år sedan Sheraton Hotell öppnade i Stockholm och då blev kedjans första hotell i Europa. Under åren har hotellet gästats utav kändisar såsom artisterna Prince, Tina Turner, Britney Spears, ABBA, pojkbandet New Kids on the Block, Storbritanniens statsminister Tony Blair med flera. Nu gör hotellet ett flertal åtgärder i en jubileumskampanj för att få det mer modernt och attraktivt.

Sheraton Stockholm ligger i centrala Stockholm i hörnet av Vasagatan och Tegelbacken. Hotellet erbjuder 465 rum, ett stort gym och en Clubvåning med egen lounge. För ungefär ett år sedan tillträdde en ny vd för Sheraton Stockholm, Lars van der Most. Sedan dess har ett flertal nya projekt startats för att få hotellet mer modernt och attraktivt. Relaxavdelningen får fler behandlingsrum, baren får ny inredning och hotellrummen renoveras. Senast Sheraton renoverades var 2007 med hjälp av inredarna på Alexandra Champalimaud & Associates från New York.

Sheraton Stockholm inredning

Sheratons nuvarande inredning på hotellrummen.

När nu hotellrummen och baren renoveras igen kommer förhoppningsvis den nya stilen vara inspirerad av stora lyxiga hotell i Kina med mycket guld och marmor, då Lars van der Most närmast kommer ifrån en tioårig tjänst som hotellchef i Kina.

Sheraton har även, som en del av att göra hotellet mer attraktivt, börjat med businessluncher samt inlett ett samarbete med ett mikrobryggeri i Stockholm, för att kombinera mat och dryck på ett nytt sätt i sin restaurang. För att fira sina 45 år kommer de även ha en särskild meny i restaurangen. Menyn kommer vara en återspegling av Sheraton Stockholms första meny från 1971. Gratinerad löksoppa med krutonger och gruyèreost, stekt forell med potatispuré och räkcocktail med gröna ärtor är några av de rätter som hyllningsmenyn kommer innehålla.

Tips: Den 29 januari mellan klockan 14:00–14:45 släpper Sheraton 45 hotellrum för 45 kronor, för att fira sitt jubileum. Först till kvarn gäller. Se mer information om kampanjen och hur du bokar här.

Sheraton Stockholm_Sheraton Hotell Stockholm byggs år 1971

Sheraton Hotell Stockholm byggs år 1971.

 

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.