Veckans recept: Gustav Trägårdhs rabarberdessert med hasselnötscrunch & vaniljgrädde

rabarberdessert Gustav Trägårdh

Vi kan börja med att säga att detta är en riktigt god efterrätt. En härlig mix av sött och syrligt, krispigt och fluffigt. Gustav Trägårdh har tagit fram några härliga recept varav denna nötcrunch med rabarber och vanilj är desserten. Lyx.se har provlagat och uppskattades av samtliga gäster!

Gustav Trägårdh, som blev Årets Kock 2010 och vinnaren av Kockarnas Kamp 2014, hör hemma på Sjömagasinet i Göteborg och var just en av fyra kockar att tävla om att få representera Sverige i världens mest prestigefulla matlagningstävling Bocuse d’Or. Han vann dock inte, men fortsätter att inspirera oss svenskar på andra håll genom sin härliga matlagning och trevliga sätt.

rabarberdessert Gustav Trägårdh rabarberstjälkGustav Trägårdh pratar om rabarber

Här bjuder Gustav på ett recept som bland annat använder sig av den nya smörprodukterna i Arlas Kockserie.

Ingredienser_rabarberdessert Gustav TrägårdhIngredienserna till Gustav Trägårdhs rabarberdessert

Hasselnötssmulpaj med rabarberkompott och nyvispad vaniljgrädde

För ca 4 portioner

100 g hasselnötter
100 g Kockserien smörstavar 100 g
100 g hasselnötsmassa (finns t ex att köpa på Cajsa Warg)
50 g socker
1,5 dl rostade kokosflingor eller cornflakes
250 g rabarber
100 g syltsocker
3 dl vispgrädde
1 färsk vaniljstång

Gör så här:

1. Grovhacka hasselnötterna och fräs en stund tillsammans med smör. Addera hasselnötsmassan och socker i ca 5 min. Rör i två nävar kokosflingor. Låt svalna.

rabarberdessert Gustav Trägårdh_Smötstekta hasselnötter

rabarberdessert Gustav Trägårdh Göra nötcrunch

rabarberdessert Gustav Trägårdh_Färdig nötcrunch

2. Hacka rabarbern i mellanstora bitar. Gör en rabarberkompott genom att koka upp rabarber och syltsocker och låt sjuda i 10 minuter. Låt sedan svalna.

rabarberdessert Gustav Trägårdh_Skuren rabarber

3. Vispa grädden och addera färsk vanilj från en vaniljstång.

rabarberdessert Gustav Trägårdh_Rabarberkompott med nötcrunsch och vaniljgrädde

4. Servera i portionsformar med rabarberkompott i botten, toppa med hasselnötscrunch och en klick vispad grädde.

rabarberdessert Gustav Trägårdh_Färdig rabarberkompott med nötcrunch

Smaklig spis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *