Tjolöholms Slott

Tjolöholms Slott bjuder in till Sveriges Lyxigaste Garden Party

På den stora gräsmattan som leder från slottet ner till vattnet spelar gästerna krocket i sina vita sommarkläder, det serveras Pimms från utomhusbaren och snart är det dags för afternoon tea. Tjolöholms Slott bjuder på lyxiga engelska garden parties i sitt nya koncept.

Det känns som att befinna sig i ett slott i England. Arkitekturen, naturen och till och med utsikten över det dovt gråa vattnet påminner om ett herresäte i en engelsk TV-serie, men det här slottet ligger inte i Storbritanien utan 40 km söder om Göteborg.

I sommar väcks Tjolöholms Slott till liv med ett helt nytt koncept där den vackra framsidan kommer att användas till både privata- och företagsfester. Champagne- och cocktailbaren har flyttas utomhus, loungemusiken och stråkkvartetten kommer att kunna höras ända ner till vattnet. På gräsmattan kommer det att minglas, spelas krocket och boule, precis som det gjordes när slottet stod klart i början av 1900-talet.

Tjolöholms SlottTjolöholms Slott Garden partyTjolöholms Slott trädgård

Gästerna kan lätt ta sig hit med bil eller båt till slottets egna brygga och slottsfrun Maria Förssell Six förklarar att de även har landningsmöjligheter för helikopter. Vill gästerna stanna kvar över natten så finns den oerhört charmiga Allmogebyn på slottsområdet, där det bäddas i vackra små stugor med havsutsikt.

Vad händer om västkusten bjuder på regn, undrar jag som minns mina barndoms somrar i Halland. Då är det ju inte helt fy skam att ha ett slott att flytta in festen i, där rummen är stora nog att spela klart spelen och musiken får ännu vackrare akustik.

Tjolöholms Slott snittarTjolöholms Slott pimmsTjolöholms Slott crocketTjolöholms Slott

Stort tack till fotografen Will Rose. Stylingen av Zetterberg Couture, smink av Benjamin Lijeblad och hår av Sessili Samanta Jering.