Veuve Clicquot förgyller Biblioteksstan med pop-up

Nu i veckan var det Sverigepremiär för Veuve Clicquot Pop-Up Store då Stockholmare och dess besökare för första gången får en egen pop-up store med champagnebar där man kan njuta av ett glas Gula Änkan och lite gott därtill. Vardagslyx om något!

Under maj månad hålls butiken på Mäster Samuelsgatan öppen, centralt i fashionabla Biblioteksstan mitt emot klassiska restaurang Prinsen och bredvid Wienercaféet.

Veuve Clicquot Pop Up Store Stockholm 2015

Veuve Clicquot Pop Up Store Stockholm 2015

Två våningar har designats och inretts i Veuve Clicquots anda där man antingen kan poppa in för ett glas bubbel mitt i shoppingen alternativt unna sig en After-Work i lyxig miljö.

Vi vill välkomna alla som uppskattar god mat och dryck. Jag hoppas att vi kommer bjuda våra gäster på nya smakupplevelser och att de ska trivas här – Jennifer Bonde, Brand Manager Veuve Clicquot

Vintage på glas

På fredagar och lördagar är det även möjligt att prova märkets exklusiva vintagechampagner på glas. Väl mellan till exempel Veuve Clicquot Vintage 2004, Vintage Rosé 2004, Cave Privée 1989 Rosé eller La Grand Dame Rosé 2004.

IMG_1880

Biblioteksstan anses vara vår huvudstads främsta shoppingdistrikt där världens lyxvarumärken etablerar sig en efter en. Det senaste tillskottet till raden av ultralyxiga modemärken är Chanel som enligt ryktet planerar flytta in i Bistro Jarls gamla lokaler. Vad passar bättre än en vårlig visit av ett av världens främsta champagnemärken i detta lyx-mecka?

IMG_1884

Veuve Clicquot har funnits sedan 1772 och är ett välkänt champagnemärke för många finsmakare. I pop-up butiken kommer man, förutom iskall champagne, att kunna smaka på tilltugg från konditoriet som passar väl till bubblorna. Dessutom finns en meny för lunch eller middag med utvalda rätter som plockas från Wienercaféets restaurang vägg-i-vägg.  Små sandwiches x3, millefeuille fyllda med getost, husets fiskgryta, quiche “carciofi” är några exempel.

IMG_1894

Butiken har inretts i den, för Champagnemärkets, karaktäristiska gula färgen och erbjuder besökare att handla produkter som hem och fritid, såsom champagneglas, kylare, väskor, trädgårdsmöbler och gummistövlar. Delar av redaktionen tog tillfället i akt och köpte en hängmatta för sommarens mer avslappnade stunder på landet.

Veuve Clicquot Pop Up Store Stockholm 2015

 

Butikens övre plan kan bokas av privata sällskap för exempelvis champagneprovning eller en privat middag.

Vi hoppas på både spontana som inbokade glada möten i champagnens tecken.

Lyx.se hoppas på en liten uteservering på trottoaren och fint väder som inbjuder till trevligt mingel för huvudstadens myller av härliga personligheter.

IMG_1874

Veuve Clicquot Pop Up Store Stockholm 2015

COMMENTS
  • Anders Emanuelsson

    Fantastisk underbart, vi ses många ggr,?

    2015-05-28

Sorry, the comment form is closed at this time.