Categories
Klubbar & VIP Mat & Restauranger Vin & Sprit

Hallwylska palatset – sommarens härligaste utebar

Att få sitta ute när det äntligen är vackert väder i Sverige är något vi längtar efter. Få personer är så lyckliga som svenskar när de får hänga i en vacker bar under bar himmel när det är dags för en afterwork med kollegorna eller sommardrink med vänner och bekanta. Nyöppnade Hallwylska uteservering bjuder på skönt häng i lyxig miljö.

Hallwylska palatset, på Hamngatan 4 i Stockholm, innehåller grevinnan Wilhelmina von Hallwyls konsthantverk och antikviteter som hon samlade på i många år under andra hälften av 1800-talet och början på 1900-talet. När man kliver in genom porten på Hallwylska museet förflyttas man 100 år tillbaka i tiden och fascineras av det unika hem hon skapade.

Sommarens vackraste oas

För första gången får vi nu tillgång till Hallwylskas innergård på ett helt nytt sätt. Den utebar som nu välkomnar Stockholmare och dess besökare är både vacker och njutbar på flera sätt.

Hallwylska_ingång

Här har nattklubbsprofilen Robert Hållstrand och Fredrik af Klercker skapat en smakfullt stylad innergård med generös bar i mitten och mysiga sittgrupper mellan fontän, buskar och växter helt inramad av den magnifika arkitekturen på Hallwylska palatsets fasad.

hallwylsk_uteservering Hallwylska_utemöbler

Detta är utan tvekan sommaren vackraste oas. DJ:s spelar flera dagar i veckan, men det är mer en bar med musik än en klubb.

Hallwylska_opening

Här på innegården kan du sitta och njuta av sommaren alternativt på den mindre uteserveringen mot Hamngatan där även solen strålar skiner om den tittar fram mellan molnen.

Rich cocktails

Under sommaren serverar Hallwylskas bar specialchampagnen Veuve Clicquot Rich som tagits fram just för att blanda läskande drinkar för festligare tillfällen.

Veuve Clicquot RICH-cocktailVeuve Clicquot Rich blandas med grapefrukt zest eller fräscha grönsaker.

Veuve C_Rich_CocktailHallwylska bar är öppen morgon till natt, varje dag, hela sommaren. Vid sämre svenskt väder kan en stor segelduk rullas ut som tak över baren för att rädda din stund för avkoppling.

Kommer du dit på dagtid så är även museet öppet för att ge dig möjlighet att se ett stycke unik Stockholmshistoria.

saknas,

hallwylska_entre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *