presenttips

Presenttips för alla tillfällen

Nu stundar presenternas högtid – student, bröllop, dop, morsdag, konfirmation, grillparty, födelsedag, baby-shower, inflyttningsfest… Allt på samma gång!  När en blomsterkvast inte räcker till kan vem som helst få idétorka. Här ger vi några presentips du kanske inte tänkt på.


Ett minnesvärt fodral

celebrate-pressent

Bookbinders Design har tagit fram en fin kollektion i vitt, Celebrate, för speciella tillfällen som t.ex. dop och bröllop. Nu kan du slå in dina presenter i vackra askar, samla meddelanden i en stilfull gästbok och investera i en elegant pärm för att förvara minnen i.  Varierande priser.


Hantverk för minimalisten

archyou

Danska Applicata designar unika produkter i Skandinavisk stil. Arch:you av Anne Boysen har tagit fram en serie dekorativa hus som tillsammans bildar ett fint stilleben. Husen finns i tre storlekar med målade tak i i en mängd olika färgval. Finns i ek och betong. Från ca 200 kr.


Till formfantasten

wildcar-inredning

Wildcar från Petite Friture är en underbart spännande porslinsdetalj som fungerar som en sparbössa eller som ett tufft objekt för hemmet. Är det ett djur, en kotte, eller rent av en bil? Oavsett så älskar vi den fina formen. Finns hos Planoform. Pris ca 390 kr. 


Istället för en blomma

larabohnic-skultuna

Lara Bohinc och Skultuna har tillsammans designat kollektionen The London. En serie mässingslyktor som redan blivit en åtråvärd inredningsaccessoar i mångas hem. Nu kommer sommarkollektion i de söta pastellerna mintgrönt och puderrosa. Finns i fyra olika storlekar och passar lika bra som små blomvaser. Pris från 598 kr.


För den naturligt vackra

craft-ekotvål
Craft Collective tillverkar bland annat produkter för badrummet och dessa handgjorda peelingtvålar av 100% örter med kokosnötsbitar är vackra som en dröm. Tvålarna ligger i underbara burkar i mönster med inspiration från kakelplattor. När tvålen sedan är slut kan man återanvända burken som en söt förvaringsask. Pris 98 kr. 


Guld för de minsta

dop-present

Norska Wik & Walsøe har fina presenter till de små. Söta serien Alv med figur i guld kan ges separat eller som set. Perfekt även som samlarobjekt. Ett set kostar med fat, skål och kopp 645 kr. Säljs på Önskabutikerna.


Till den kvalitetsmedvetne

fiskars-smörkniv

Dom flesta kopplar nog ihop Fiskars med dom rejäla orange saxarna och slittåliga trädgårdsredskap. Det många inte vet är att dom har ett stort kökssortiment med allt ifrån praktiska vardagsbestick till funktionella köksverktyg – perfekta presenttips! Dessutom lanserar Fiskars till hösten ytterligare en ny serie produkter för köket. Vi fastnade för de underbara smörknivarna, perfekta för både smöret, den avlånga marmeladburken och att skära ett kuvertbröd med. Pris 59 kr / 3 set. 


Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.