Categories
Lyx Presenterar

Julklappar till hemmet 2014

Bjällerklang, knäck, snöflingor, granbarr, glögg, rimstuga, glimrande ljus, pepparkakor… och så önskelistan!
I år önskar sig inredningsexperten Jeanette Rattfeldt klappar med kombinationen vacker, hållbar och praktisk. Här listar hon några av årets bästa julklappar till hemmet 2014.

Vackert, praktiskt och hållbart

Listan kan förstås göras lång när det gäller julklappar till hemmet 2014, mitt bästa tips är att satsa på kvalitet och bara köpa sådant som verkligen kommer till användning.

Personligen tycker jag om när det finns en långsiktighet när vi inreder. Hållbart och ekologiskt känns rätt i tiden och är något jag gärna ser mer av för hemmet. Ett påslakanset i linne från Norrgavel håller i evigheter, tål att slitas och blir bara mjukare för varje tvätt. Dessutom får Åhléns ett plus i kanten för sin satsning på produkter som helt eller till största delen är tillverkade av återvunnet material. Råvarorna kommer från rester av produktion eller från avfall.
Genom att använda återvunna material sparas inte bara jordens resurser, det bidrar dessutom till en mer cirkulär och hållbar ekonomi.

Ytterligare en av mina inredningsfavoriter för året är den tidlösa lampan Spole. Jag väljer den i träslaget ask och istället för att hänga den i taket låter jag den ligga ned på ett bord vilket blir fantastisk vackert.

En annan ögonsten är nyheten Janinge stol från IKEA. Det är den svenska designbyrån Form Us With Love som står bakom designen vilket märks på den som har en nätta formen och den robusta konstruktionen.

Jag är också svag för nyttopresenter som kan kombineras ihop, som Alessis honungssked och Manukahonung. Honungsskedens design är underbart genomtänkt, den har designats med inspiration från vaxkakan vilket jag tycker gör den extra vacker. Manukahonung har flera hälsobringande egenskaper, bland annat är den inflammationshämmande, bekämpar infektioner och hjälper mot halsbränna. Köp honung med hög aktivitetsgrad, minst 10+ i UMF-värde.

Inredarens önskelista 2014

julklappar-önskelista4Stol, Janinge, IKEA, vit, grå eller gul. Design av Form Us with Love. Kommer under hösten/vintern. 395-495:- Vävd matta, Sense, ekologisk bomull, 140x200cm, Åhléns. 999:-

julklappar-önskelista3Memoblock, Blå elefant, Svenskt Tenn. 160:- Guldpenna Bullet, Hay. 49:- Grafiska konstverk, Therese Sennerholt. Från 200:-

julklappar-önskelistaMorakniv, kockkniv, Cervera. 949:- Honungssked, Mariam, Alessi. 325:- Manuka Honung, UMF-värde 20+, Apotea. 259:-

julklappar-önskelista2Linnekuddar, H&M. 79,50 − 149:- Krukor, Flower Pots, Skultuna. Finns i 3 storlekar. Från 598:-

julklappar-önskelista1Lampa Spole, finns i valnöt, ek och ask. Konsthantverk. 3725:- Påslakanset i linne, finns i flera färger. Norrgavel. 1495:-

By Jeanette Rattfeldt

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare.
På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *