Julklappstips till honom

Nu är det hög tid att börja titta på julklappar. Även om mannen i ditt liv, den vuxna sonen, brodern eller någon annan man som förtjänar en julklapp, påstår att han inte önskar sig något speciellt, så kan det betyda så mycket mer än just de orden. Kanske betyder det att han inte litar på sin omgivnings omdöme när det gäller stil och mode. En bra sak med alla modebloggar är då att man ganska snabbt kan få stilsäker inspiration om julklappar som kan falla även den mest kräsne i smaken. I den här guiden tittar vi på lite olika varianter av julklappstips till honom. Ledorden blir personligt, oväntat, användbart och minnesvärt.

 Mössa och halsduk i cashmere från William Lockie

Tre saker är främst lite roliga med den här julklappen: Den kommer i ett set. Den ger ett färgstarkt men smakfullt inslag i den ofta ganska mörka vintergarderoben, till exempel till den svarta dunjackan eller mörka ullrocken. Dessutom är det litet oväntat då mannen i fråga kanske inte skulle gå och köpa cashmere till sig själv, och än mindre i just koboltblått. Du hittar detta mjuka paket på Mr. Porter.

Mr. Porter

William Lockie på Mr. Porter

Snabba Oakley frogskins för ett soligt vinteräventyr

Kanske är inte solglasögon det första man tänker på när det gäller julklappar, mest för att det är grått och mörkt här i Sverige under den tiden på året. Känner du din julklappsmottagare vet du kanske att han hellre spenderar jul och nyår utomlands vid varmare breddgrader? Då är det här en perfekt liten boost inför den resan. Dessutom går de fint att ta med sig om man istället befinner sig de franska alperna. Även själva känslan av att sommaren inte är för långt borta kan värma! Dessa supersnygga bågar från Oakley finns också på Mr. Porter.

Mr. Porter

Oakley Frogskins på Mr. Porter

 

En tuff och prisvärd väska för de flesta situationer – Filson

Filson går ifrån sin klassiska linje med tyg och läder. Den här gången görs deras medium-väska i svart vinyl som är fukttåligt och dessutom extra tufft. En svart stryktålig väska för gymmet, resan eller vad det än månde vara är alltid en bra present. Det behöver inte sägas mer än så. Jo, priset är rätt schysst dessutom. Du hittar den på Needsupply.com.

NeedSupply

Filson på NeedSupply

Stutterheim vill påminna om att inte låtsas som att det regnar

Det är förvisso vinter och regn hör kanske normalt sett hösten eller våren till. Man vill nog åtminstone gärna tro det. Då kan det verka konstigt att skänka en regnjacka i juletider, men verkligheten är ju trots allt ändå att vi bor i Sverige där det regnar året om. Ett snyggt och vattentätt alternativ för hela året är något alla borde ha, men sällan något man investerar i själv. Kolla in de olika stilsäkra modellerna på Stutterheim.

Stutterheim

Arholma vit på Stutterheim

 

Säsongsenligt med fleece från Patagonia

Under de där riktigt kalla vinterdagarna, eller under nyårsfirandet i Åre, kan en fleece-jacka vara en nästintill livsnödvändig del av din utrustning. Kanske är det inte det mest stilfulla plagget du kommer att äga, men vissa dagar är du hellre varm än klassiskt snygg. Då är Patagonia antagligen ett av de bästa alternativen. Skoja till det och välj ett mer personligt utförande som den här, som du hittar hos EndClothing.

EndClothing

Patagonia fleece på EndClothing