HTL-Hotel-Stockholm

HTL Stockholm – Designhotell i budgetklass

Jag får ofta fråga om hotellrekommendationer i London och även om jag har testat de flesta hotellbarerna, ätit bruncher och luncher samt tittat på bio i deras privata biografer, så är det sällan jag faktiskt sover på hotell i min hemstad. Däremot har jag hittat en ny favorit i Stockholm som jag vill tipsa om, HTL Stockholm är det centralt belägna boutiquehotellet med en prislapp som förvånar.

HTL checkin-store

Receptionen är utbytt mot bar, kafé, affär och self check-in

Hotellkedjan HTL öppnade i maj förra året och har än så länge hotell i Stockholm och Oslo, men beräknas öppna ytterligare 20 hotell i de största nordiska städerna inom fem år, så det är helt säkert ett namn vi kommer att höra mer av.

Iden är enkel; centrala lägen till ett attraktivt pris. De utelämnar allt onödigt som få av hotellgästerna använde sig av, och fokuserar istället på högsta kvalitet på det alla gäster verkligen värdesätter. Visste ni att hotellrum på ca 25 kvadrat i själva verkat kostar gästen 50 kvadrat då man betalar för tex konferenslokal och spa, som få av gästerna använder, förklarar Gül Heper, kommunikationschef på HTL. Det finns flera utmärkta spa inom gångavstånd, så behovet att ha ett på själva hotellet är inte helt nödvändigt.

Det som möter en när man stiger innanför dörrarna på Kungsgatan 53 är inte någon traditionell hotellreception utan ett öppet plan med kafé, stilren affär samt self check-in. Du kan antingen använda dig av HTLs check-in app eller själv plocka upp en kortnyckel, bekräfta dina bokningsuppgifter och bege dig till rummet. Men innan jag hunnit så långt som till mitt rum lockas jag till restaurangen och baren, där hotellets DJ dragit igång kvällens afterwork och hotellgäster blandas med lokalbor och affärsmän. Det är även här man avnjuter de dignande frukost- och lunchbufféerna som konkurrerar ut de flesta hotell i samma prisklass.

HTL breakfast

Lyxig frukostbuffé med smoothies, flera sorters bröd och pålägg, som konkurrerar ut de flesta hotell i samma prisklass.

Personal finns det gott om på HTL, som valt att inte anställa personal från hotellbranschen utan folk med helt andra kunskaper och som kan kan ge en personlig touch och tipsa om annorlunda sevärdheter, restauranger och lokala favoriter. Frågar du efter bästa lokala bageriet eller skateboardpark så är det alltid någon av personalen som vet.  På tipstavlan i receptionen hittar man också favoriter från andra hotellgäster och personal.

HTL Notice board

På tipstavlan kan både gäster och personal dela med sig av sina favoriter

Arkitetkuren är en blandning av 1700-tal, 1800-tal samt 1980-tal, som alla är k-märkta. Alla rummen har liknande inredning, men vinklar och vrån gör att de skiljer sig en aning, förklarar Gül Heper. Men få gäster klagar över att ha en kakelugn i rummet (det finns för tillfället 30 stycken som inte får rivas). På åtskilliga rum hittar man också smarta saker som gör vistelsen lite smidigare. USB laddare är en självklarhet, nattduksbord som även fungerar som säkerhetsförvarning med plats för laptop och i badrummet finns utmärkt belysning och förstoringsspeglar för smink och rakning.

Många delar av hotellet är k-märkta, men få gäster klagar över att ha en kakelugn på rummet.

HTL room

HTL har tänkt på det mesta och har smarta inbyggda lösningar

HTL Utegard

På sommaren öppnas restaurangen upp mot bakgården.

Vad har hotellet inte tänkt på, och berätta om någonting som inte fungerar, tänker du säkert. Jo, min nyckel vägrade self check-in processen, men istället fick jag hjälp av personalen –  som dessutom passade på att tipsa om bästa barerna i området, vilket i sin tur gjorde att jag bara kan recensera en halv nattsömn på hotellet.

HTL, Kungsgatan 53, Stockholm

http://htlhotels.com