Mondrian Hotel, designat av Tom Dixon, öppnar i London

Lyx skribent Linnéa Woolfson fick följa med bakom kulisserna på Londons nyaste och trendigaste hotell, Mondrian Hotel, designat av Design Research Studio med Tom Dixon i spetsen. Tom Dixon har tagit fasta på temat “The Golden Age of Transatlantic Journeys”. Man kan se en röd tråd av båtaccessoarer och havstema genom hela hotellet, och känner också igen hans minimalistiska stil med förkärlek för koppar.

Hotellet ligger söder om Themsen, i den kända byggnaden Sea Containers House, mitt i mellan OXO Tower och Blackfriars Bridge, bara ett stenkast från Sankt Pauls Katedralen, Tate Modern; och några minuters promenad till London Eye, Waterloo tågstation, och den fantastiska matmarknaden Borough Market.

Mondrian London reception

Mondrian ladies toilet

Mondrian Hotel, som är del av Morgans Hotel Group har även hotell i New York, Miami och Los Angeles. De gillar att sticka ut, och även här i London finns det en hel del nytänkande i detaljer och service. Även om det är ett hotell i toppklass så skall det skall inte kosta skjortan att bo här. Dubbelrummen kostar £195 natten och sviterna ligger på £439 per natt, långt mycket lägre priser än många konkurrenter. Inte heller deras spa Agua tillhör vanligheterna. Hotellmanagerna berättar att de riktar sig lika mycket till män som kvinnor och har ingen ”hush-hush policy”. Det är alltså fritt fram att boka mud-parties och njuta av deras Hot Rock massage, Bust Booster, Boob Bar och Glamour Lounge utan bibliotekstystnad. När man är färdigknådad kan man ta hissen direkt till baren på takterassen.

Mondrian London spa copper Mondrian London spa

Mondrian London treatments

Mondrian London lift

Baren har 360-graders utsikt över takåsarna och är inspirerad av New Yorks Boom Boom Room. Personalen ser ut att ha rekryterats från stans modellagenturer och du är inte begränsad till någon drinkmeny utan bartendern blandar de drinkarna du själv önskar, som sedan serveras av Victoria’s Secret Angels look-a-likes.

Mondrian London bar

Du behöver inte vara hotellgäst för att använda dig av Mondrians spa eller besöka den sammetsklädda bion, där man kan njuta av specialkryddade popcorn, drinkar och mat i biomörkret. Du och din date kan boka biobiljett till helgvisningarna utan att behöva betala för övernattning.

Mondrian London cinema

Restaurangerna och barerna på gatuplan är också öppna för allmänheten. Varför inte besöka lounge baren Dandelyan som ger känsla av en äkta brittisk gentlemen’s club, med tunga sammetsgardiner och dämpad belysning.

Mondrian London Dandelyan

Sea Containers Restaurant kombinerar de bästa av det amerikanska och brittiska köket med varor from lokala Borough Market. Uteservering bjuder in till fine dining med utsikt över Themsen.

Mondrian London American restaurant

Mondrian London restaurant

Många av de 359 rummen har magnifik utsikt över vattnet och besitter små detaljer som man saknar på andra hotell. Resväskorna kan skjutas in under sängen för att spara plats, väggkontakterna är anpassade med olika internationella uttag, och i minibaren hittar man både ett Intimacy Kit samt ett Hangover Kit -allt för att ge en ultimat upplevelse på hotellet.

Mondrian minibar

 Mondrian London

20 UPPER GROUND
LONDON, SE1 9PD
Tel +44 808 234 9523
COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.