Clara Hallencreutz för Glossybox – skönhet & fotokonst

Glossybox, med sitt spännande innehåll av skönhetsprodukter, har blivit allt mer populärt sedan starten 2011. Vanliga månadsboxar varvas med specialsamarbeten, såsom mars månads version där konstnärinnan Clara Hallencreutz, som första fotokonstnär, gör en specialdesignad box i begränsad upplaga till skönhetsprenumeranterna. Boxen pryds av två fotokonstverk exklusivt gjorda för samarbetet – ett par stora röda läppar av uppradade läppstift samt en bild med färggranna hårslingor.

Med ett starkt signum för färg och form har Clara Hallencreutz fotokonst mottagits med storm både i Sverige och utomlands. Hon har medverkat i ett flertal utställningar, bland annat i Australien, Kina, England och i Sverige. Idag är Claras konst representerad via två internationellt erkända gallerier: Opera Gallery i London och Mouche Gallery i Los Angeles.

Clara Hallencreutz at work_Glossybox 2015_700Clara när hon har arbetar med verken till GlossyBox.

I sin färgsprakande pop-art-inspirerade konst letar Clara Hallencreutz efter stereotypa former och enkla symboler. För samarbetet med Glossybox har hon valt att illustrera skönhet med ett par röda läppar.

Clara Hallencreutz fotograferar för GlossyBox_700

Clara berättar att hon fascineras av konstruktion och de små beståndsdelarna som bygger en bild.

Istället för penseldrag använder jag vardagsobjekt såsom blommor, godis, lego och i detta fall 300 läppstift för att bygga upp mina bilder. För mig representerar varje läppstift ett penseldrag och processen blir som att måla med läppstift – Clara Hallencreutz

Clara vill väcka nyfikenhet och fantasi hos betraktaren och eftersom färg påverkar våra sinnen har det blivit ett betydande verktyg för henne i hennes konst.

Clara Hallencreutz_Glossy Box_700

Boxarna är inte bara vackra på utsidan utan är även fina inuti med varsamt förpackade varor i silkespapper, knutna sidenband och ett kort med en förteckning över innehållet, samt förklaring kring hur de aktuella produkterna i boxen används. En känsla av lyx.

Clara Hallencreutz för GlossyBox_700

I mars 2015 landar Clara Hallencreutz-boxen i prenumeranternas brevlådor. I boxen medföljer ett läppstift från Make Up Store, resten av innehållet är än så länge hemligt, men eftersom innehållet brukar spegla boxens designer, så blir det med all säkerhet massor med färg.

”Clara Hallencreutz är den perfekta konstnären för samarbetet, då hennes innovativa, färggranna och lekfulla fotokonst sprider glädje och inspiration till våra prenumeranter”, säger Victoria Senkpiel, kreativ chef på GlossyBox.

Glossybox grundades 2011 och konceptet blir alltmer populärt. Bara i Sverige skickas Glossybox ut till sina över 40 000 prenumeranter varje månad.

Glossybox_Lovisa Burfitt

I tidigare designsamarbeten har bland annat Dagmar, Lovisa Burfitt, Maria Nilsdotter och Therese Sennerholt präglat boxen med sina konstnärliga tolkningar.