Lyx testar: Make-over och eko-lyx med Isländska Sòley Organics

När sommaren närmar sig och trött vinterlook ska tvättas bort för att väcka liv i hy och sinne, mår vem som helst bra av en rejäl make-over och uppiffning i säsongens färger. Lyx.se testade lyxiga eko-produkter från Sòley Organics och trendiga sminkfärger från Anastasia Beverly Hills hos The Venue i Stockholm.

Vi har genom åren sett åtskilliga TV-program och läst artiklar om make-overs som vittnar om människors förvandling vad gäller hälsa, mode och utseende. Alla kan vi göra en förändring som på ett enkelt sätt får oss att känna oss finare både inombords och till det yttre. Att röra på sig, äta rätt och vara medveten om hur man behandlar sin kropp är ett stort steg på vägen. En del i detta kan vara att behandla sin hy på bästa sätt och med en fin look kan ökat självförtroende komma på köpet.

Lyx.se var nyfikna på de ekologiska hudvårdsprodukterna som görs av naturliga örter och växter som finns på den spännande ön Island. Tillsammans med Märkbart Fair Beauty fick vi chans att prova produktsortimentet hos Sòley Organics. Skådespelaren och grundaren Sóley Elíasdóttir ägnar sig åt en tradition som går tillbaka 16 generationer – att använda helande örter.

Sòley Organics_The Venue_Stockholm

I hennes mormorsmors fotspår skapade Sòley som första produkt en mångsidig och helande krämbas under namnet GRÆDIR, som på isländska betyder “helare”. Det var år 2007 och nu finns en rad fina produkter som tar hand om din hud. Hårvårdsprodukter har också adderats till sortimentet med samma känsla för naturligt innehåll.

Det du smörjer på din hud är som mat för huden. Därför skall Sòley´s hudvårdsprodukter vara så sunda att du kan äta dem! På Island är vi lyckligt lottade att ha ett överflöd av ren luft och källvatten – perfekta förhållanden för att producera rena produkter.

Ledorden hos Sòley Organics är Naturligt, Rent, Kraftfullt och Enkelt. Den naturliga kraften i handplockade vilda isländska örter är det bästa botemedlet, menar Sòley som själv är ute på Islands stora naturområden och letar de örter hon använder vid framställning av sina produkter.

Sòley

På grund av Islands korta somrar tar de vilda örterna upp mycket energi och näringsämnen under en mycket kort tid, så att de kan överleva den hårda, mörka isländska vintern. Dessa örter sägs vara särskilt effektiva. Genom att kombinera hennes förfäders kunskaper med modern teknik, erbjuder Sòley en hudvårdsserie av hög kvalitet.

Sòley Organics_Mjuk_Gradir

Hos salongen The Venue på Karlavägen i Stockholm blir du ordentligt omhändertagen och kan kliva ut genom dörren som en ny människa vad gäller både hud och hår. Här kan du nämligen boka både klippning och styling av hår samt kroppsbehandlingar i form av hudvård och massage tillsammans med deras proffsiga hudvårdsterapeuter. Vi provade en ansiktsbehandling med produkter från Sòley Organics. Kombinationen duktig hudvårdsterapeut och sköna produkter gjorde gott för både hud och själ.

Behandling_Soley Organics_The Venue

Efter ansiktsbehandlingen blev vi omhändertagna av duktiga makeupartisterna Diana Tillström och Linda Fernström och fick oss en rejäl make-over för glammigaste looken.

Makeup_The Venue

Sminkösen och entreprenören Diana använde sig av Anastasia Beverly Hills vars produkter är framtagna för att markera och förstärka linjer i ansiktet, så kallat ”contouring”.

Make over_the venue

Vi rekommenderar starkt en make-over med eko-lyx från Sòley för en boost av både hy och självförtroende! Vilken lyx i vardagen.

Soley Organic_SteinEY_VolcanoMask

Sòley Organics SteinEY ansiktsmask med vulkanisk aska från Island.