PM & vänner – en gastronomisk oas i Växjö

Tänk dig en natts avkoppling i sober omgivning, med en måltid i en gastronomisk toppmiljö eller “Tunggung i Smålandsskogen” som White Guide kallar en upplevelse på PM & Vänner – en gastronomisk oas i Växjö. Per Bengtsson med kollegor får oss att jubla!

PM & VÄNNER – RESTAURANGEN

Man vill själva presentera sitt koncept som “Ett förfinande och förnyande av lokal gastronomi i den goda smakens tecken”. PM & Vänner är kända dyrkare av regionalism men också säsongism! Trots att det något oförlåtande klimatet i Småland kan framstå aningen ogint en regnig dag, så präglas regionen av fyra distinkta årstider. Detta tydliggör de kortvariga och ständigt skiftande menyerna då vissa råvaror endast når sin absoluta topp under en mycket begränsad tid. Aktuell meny.

PM & Vänner Restaurant1

PM & Vänner Restaurant2

PM & Vänner Restaurant3

PM & Vänner Restaurant4

PM & VÄNNER – VINKÄLLAREN

Då vi talar om terroir – det finns ju lite vin i källaren också! I en av Europas mest fördolda vinkällare vilar åtskilliga hyllmeter av världens stora viner, som på regelbunden basis korkas upp, provas av och bedöms efter mognad, drickbarhet, uttryck och kompatibilitet med gällande menyer för att komplettera den gastronomiska upplevelsen. Allt i ett skickligt och stilrent utförande i den småskaliga matsalen som fått mat- och vinälskare från världens vitt skilda hörn att vallfärda hit. Vinlista med över 3200 olika referenser! Aktuell vinlista hos PM & Vänner. Se vinkällaren del1. Se vinkällaren del2.

 Rubén Sanz Ramiro

PM & VÄNNER – SOMMELIERERNA

Med sommelierer som Andreas Larsson (sommliervärldsmästare 2007), Rubén Sanz Ramiro (nuvarande chefssommelier),  Johan ‘Patjanga’ Nilsson (SM 2:a 2014), Fredrik Horn (numer chefssommelier Frantzén, SM-guld 2009) & Fredrik Lundberg (krögare och sommelier på Babette) så har PM & Vänner alltid värnat om matsalsyrket och ett korrekt hantverk gällande vinet och dess servering. Sugen på mer vinsnack? varför inte lyssna på Alf Tumbles podcast  – del en flaska – i senaste avsnittet intervjuas Rubén. Även vår skribent Björnstierne Antonson finns med i ett avsnitt med 80 fullspäckade minuter.

Rubén Sanz Ramiro3

PM & VÄNNER – HOTELLET

PM & Vänner Hotel erbjuder totalt 74 rum fördelat på fem olika kategorier, som alla följer deras filosofi när det gäller de bästa materialvalen och som på bästa möjliga sätt avspeglar mångfalden i regionen. Alla rum och sviter har sina egna unika uttryck och layouts.

Suite - Hors

TAK

 Banquet & Conference - Ugglekull

TAK2

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.