Stockholm Fashion Week Cheap Monday

Stockholm Fashion Week – Dag 2

Det är ett späckat schema på Stockholm Fashion Week, dag 2. Linnéa Woolfson såg bland annat lanseringen av nya svenska märket By The No, gick på J Lindebergs spektakulära show i Riddarhuset och svepte in sig i filtar på Cheap Mondays visning i snön i Kungsträdgården.

 Säsongens comeback – By The No

V Ave Shoe Repairs modeduo Astrid Olsson och Lee Cotter är tillbaka i en ny skepnad, med deras nystartade märke By The No. Lanseringsfesten under Stockholm Fashion Week gav en inblick i vad märket kommer att erbjuda – kontraster, kreativitet och konst.

By The No Launch

 Mest stilfulla showen

I Riddarhusets magnifika sal, bland sköldar och historiska målningar visade J. Lindeberg sin höst och vinterkollektion. Modellerna trädde fram ur en trappa i golvet för att visa plaggen på en roterande platta bland publiken. En visning man sent kommer att glömma och stor anledning att applådera designern Jessy Heuvelinks design.

J Lindeberg

J Lindeberg

 Cheap Monday på Stockholm Fashion Week

Tunnor med eldar stod utplacerade bland publiken och filtar låg på stolsraderna för att hålla åskådarna varma på Cheap Mondays utomhusvisning i Kungsträdgården. Höstnyheterna visades upp till ljudet av trummor, av modeller sminkade i krigsmålning.

Cheap Monday facepaint Cheap Monday fire Cheap Monday fire and ice size

 Sportigaste nyheten

Altewai Saome har designat damlandslagets nya fotbollströjor för VM i Kanada. Designduon förklarade att de valt en något mer kvinnlig silhuett och lagt till mesh-detaljer. Det är första gången fotbollsförbundet och FIFA arbetar med en känd designer, men förhoppningsvis inte den sista.

Altewai Saome football shirts Altewai Saome footboll shirt

Mest överraskande Stockholmsbesök

2015 kommer att bli Snobbens år, med en helt ny film som lanseras i slutet av året och en modeutställning. Stockholm fick vara värd för Europapremiären av Snoopy & Belle in Fashion, där flera stora designers fått designa en outfit för den här omtycka seriefiguren. Smyckesdesignern Märta Larsson har som enda svenska blivit tillfrågad att vara i den annars överväldigande lista på designers som inkluderar, Chanel, Hermès, Gucci, Diane von Furstenberg, Philip Tracey och många fler.

Snoopy Marta Larsson Snoopy