Stockholm Fashion Week

Stockholm Fashion Week – Dag 1

Idag gick starten för Stockholm Fashion Week, där Berns står i centrum i tre dagar. Stora salongen har gjorts om till catwalk, gallerierna är fyllda till bredden med sminköser och frisörsalonger, och bakom kulisserna planeras minutiösa klädesombyten. Linnéa Woolfson finns på plats och ger smakprov på dagens höjdpunkter från våra svenska designers höst och vinter kollektioner 2015.

 Byt ut skjortan under kavajen

Precis som på Tigers of Swedens visning i London, där skjortan var ersatt med luvtröja under kavajen, så valde Whyred också bort den klassiska skjorta-kavaj kombinationen. Här ser du en tunnare jacka med dragkedja samt lång stickad tröja under basplagget i allas garderob.

Whyred knitted Lyx Whyred Lyx

 Kamma ut lockarna

De senaste säsongerna har vi sett vågor och självfall, men Toni & Guy-teamet på Whyreds visning valde spikrakt hår och mittbena på alla sina modeller.

Toni and Guy Whyred Whyred Toni and Guy

Storfavoriten

Vi kommer att se en hel del byxdräkter i höst. Teotoki och Ida Sjöstedt tolkade den på sina egna sätt.

Ida Sjostedt byxdress

Ida Sjöstedt

Isa Sjostedt byxdress 2

Ida Sjöstedt

Tao byxdress  

Teotoki

Mest spektakulära visningen

Filippa K höll återigen en av de mest spektakulära showerna. Den här säsongen hade de bokat Thielska Galleriet på Djurgården, där statyer varvades med tavlor, modeller och stora snöflingor utanför fönstren.

Filippa K

 Metallnaglar

Frida Selkirks team använde sig av Minxfolie till naglarna som gav en fantastisk metal look på Ida Sjöstedts visning. Här ser ni en modell backstage.

Minx