Mac Cosmetics orange nails

MAC Cosmetics Vår/Sommar 2015 – solkysst, fräknigt och flirtigt

Tänk dig en schamporeklam från 70-talet, där nytvättat hår matchas med fräsch solbränna, förföriska ögonfransar och naturlig skönhet. Det är den looken MAC Cosmetics introducerar i sin vår/sommar kollektion 2015. Sluta sota ögonen, vänj dig av med eyeliner-kråkspark vid yttre ögonvrån och låt fräknarna stå i fokus.

 I ett nedlagt mejeri i centrala London har MAC Cosmetics samlat sminkeliten från de största modetidningarna för en presentation av sminkkollektionens vår och sommarnyheter. Det är kallt i lokalen och vi försöker att få upp värmen med hjälp av gröt och kaffekannor när Terry Barber, MAC Cosmetics director utbrister -Tänk er att det är sommar och varmt, festivalbiljetten ligger hemma och väntar och imorgon tar vi ett dopp i det sommarljumma vattnet.   Jag kan nästan höra bandet stämma gitarrerna på festivalscenen och dras snart in i MACs virlvelvind av vår och sommarttrender. Här kommer några smakprov ur deras färgpalett.

Huden

Return to radiance and glow, förklarar Terry Barber passionerat. Var återhållsam med glitter men tveka inte att ta fram lyster i hyn. Blanda gärna en droppe olja i din foundation för att få en svag lyster, fortsätter han.

Solbrännan kommer också tillbaka men inte två-veckor-på-Mallorca-looken, utan mer naturlig nyans från en hel sommar i Toscana (eller kanske på Gotland).

Fräknar

Alla vi skandinaver med fräknar, som tidigare hittat olika knep för att täcka över hudens egna skönhetsprickar, kommer att vara “on trend” i sommar! Låt fräknarna träda fram och har man inte egna så kan man alltid måla egna genom att blanda blonda och svagt bruna pennor, som sedan suddas ut en aning för en naturlig look.

Mac Cosmetics freckles

Läppar

Röda läppar passar alla och är en klassisk look och inte bara en modefluga. Hitta den nyansen som passar just dig och din hudton. Starkt färgade läppar är helt klart på frammars.

Mac Cosmetics red lips

Ögonen

Det är dags att lägga alla sotarverktyg åt sidan ett tag framöver och byta mörka ögonskuggor mot bruna toner. Den bruna skuggan som inte legat på topplistorna på flera år, får nu ett rejält uppsving. Tomatröd och orange är också nya i paletten och har tagit över från den rosa, vilket ytterligare stärker 70-tals looken.

Satsa även på mascaran och lager på lager looken. Det är inte lösögonfrans-stil vi vill åt utan stora, markerade men naturliga ögonfransar.

Vänj dig av med eyelinerns kråkspark i ögonvrån ett litet tag framöver och avsluta hellre linjen kort och brett ovanför fransraden.

Mac Cosmetics

Nageltrender

I vår experimenteras det med 3D effekt, guld och cellofanglänsande ytor. Mac Cosmetics har ett transparent lack som heter MAC Nail Lacquer Vernis a Ongles, som kan användas över alla dina nagellack hemma och ger en cellofan-effekt.

Mac Cosmetics Nail Lacquer Vernis a Ongles

Mac Cosmetics shiny nails

– Kom ihåg att du ser dina naglar mer än några andra, påpekar Maria Newman, MAC Cosmetics egna nagelguru. Det viktigaste är att du själv är nöjd och har en färg som du själv trivs med. Var noga med att smörja in och vårda. Händerna står ut med långt mycket med än huden i ansiktet och ändå glöms den ofta bort.

-Trenden är ofta att gå mot strömmen och göra tvärt om de senast mode visningarna jag arbetar på, förklarar Maria. I vår går vi från stora starka mönster och påmålade nyckelpigor. Men lita på mig, de kommer inte att försvinna helt utan kommer tillbaka -precis som modevärldens alla andra trender.

Mac Cosmetics nails

Text och bild: Linnéa Woolfson