Nyårslöften hibiskusdrink

Lyx.se – Redaktionens Nyårslöften

2015 är i antågande och ett nytt år blir för många ett tillfälle att anta nya, bättre vanor gällande hälsa, familj, miljö, ekonomi eller annat. Här delar vi på redaktionen med oss av våra nyårslöften. Kanske kan något av dem inspirera dig?

Michaëla Hemgren, VD, för Lyx.se: “2015 blir ett bra år. Mina nyårslöften blir att tacka ja till det som känns rätt, att göra det som är roligt, att ge till dem som jag älskar och att njuta av vardag som fest.”

Jeanette Rattfeldt, inredningsexpert och konsult inom marknadsföring och kommunikation: ”Slit och släng är så omodernt. Nu satsar jag på kvalitet och inreder långsiktigt. Så lyckas du också att inreda hållbart: Hitta en stil som utgår från behov, värderingar och genuin stil. Strunta i trender! Ta med dig ledord som naturmaterial, ekologiskt, miljövänligt, klimatsmart, svanenmärkt och närproducerat när du handlar.”

Max Piltz, finurlig copywriter, som brinner för bilar, teknologi och mat: “Mitt nyårslöfte är att inte jobba hårdare utan smartare. Och att äta mer fisk så jag blir smartare.”

Linnéa Laursen Woolfson, vår Londonbo, som ger oss nytt och hett inom mode och design: “Eftersom jag numera frilansar och inte längre behöver räkna semesterdagar, utan kan ta med min laptop dit vinden tar mig, så lovar jag att upptäcka åtminstone ett eller två nya länder under 2015. Mina nyårslöften är alltså att lära mig nya kulturer, testa nya maträtter och leta intressanta reportageideer på bakgator jag aldrig tidigare gått. Jag lovar att dela med mig av det jag får uppleva till Lyx.ses läsare.”

Björnstierne Antonson, sommelier, vars hjärta slår hela nyårsfyrverkerier för den ädla drycken champagne: OK här kör vi: ”Jag lovar att INTE dricka bag-in-box under ny året. Jag lovar att stressa mindre och ta mig mer tid att reflektera över min njutning under 2015.”

Lina Sjölund, flygvärdinna och småbarnsmamma: ”Mitt nyårslöfte är att RESA MERA!”

Oscar Semb, som guidar oss inom herrmode och stil: ”Egentligen så är år, månader och så vidare bara ett påhitt. Av praktiska skäl så är det dock klokt att ändå använda sig av detta påhitt på ett medvetet sätt, men utan att bli slav under det. Eftersom ett nyår för många blir en omstart tänkte jag slå ett slag för det lite utnötta nyårslöftet. I dessa tider är det viktigare än någonsin att ha en plan, samtidigt som man ska hinna leva i nuet. Jag tror att man kan välja lite olika nyårslöften, men att man som med all vettig målsättning bör ha ett sätt att utvärdera. Då blir det roligare och känns inte så kliché-artat. Du kan mycket väl ha löftet om att bli lyckligare under det nya året. För att det ska bli ett bra löfte får du specificera vad som gör dig lycklig och sen göra mer av det helt enkelt, och viktigast av allt följ upp och utvärdera!”

Johanna Bergström, redaktör för Lyx.se: “Mina nyårslöften för 2015 blir att stanna upp, att andas riktigt djupt och att gå väldigt långsamt. Samt att repetera allt detta – ofta.”

Bilden ovan har vi lånat från Linnéa Laursen Woolfson. Läs mer om den läckra drinken, spetsad och dekorerad med hibiskusblomma, här. Ett hett tips för Nyår och andra festliga tillfällen.