alkoholfritt nyårsbubbel

House of Dagmar designar för alkoholfritt nyårsbubbel

Lagom till nyår lanserar GodDryck ett designsamarbete med svenska modemärket House of Dagmar. Snygga flaskor till bordet, men också för en god sak – hela priset på flaskan går till Hand in Hands arbete för att stötta kvinnliga entreprenörer i utvecklingsländer.

Under våren 2015 lanserade GodDryck det ekologiska alkoholfria mousserande vita vinet Goda Bubblor No 1. GodDryck har som målsättning att skapa bra produkter som dessutom kan bidra till att göra världen lite bättre. GodDryck ägs av stiftelsen GoodCause som har som syfte är att driva företag vars vinst skänks till välgörenhet. Sedan starten 2005 har GoodCause företag (bl a GodEl och GodFond) delat ut över 44 miljoner till sina välgörenhetspartners och på så sätt bidragit till en bättre värld.

2005 startades House of Dagmar av systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och  Sofia Wallenstam vars största inspiration är deras farmor Dagmar som var sömmerska och mönsterkonstruktör. Deras kollektioner kombinerar glamour med välskräddade plagg i finaste material.

alkoholfritt nyårsbubbel_Dagmar

I början på 2015 vann House of Dagmar modemagasinet Elles Designpris.

Från en kvinnlig entreprenör till en annan

Vad bättre än att stötta kvinnliga entreprenörer i världen genom att samarbete med tre framgångsrika kvinnliga entreprenörer i Sverige. Tillsammans med House of Dagmar har GodDryck skapat tre flaskor som kommer att säljas på Cajsa Wargs butiker samt i House of Dagmars pop-up butik i Sturegallerian. Samarbetet görs till förmån för Hand in Hands arbete för att bekämda fattigdom genom företagande, i detta fall speciellt med att stötta kvinnliga entreprenörer i utvecklingsländer.

Vi passade på att fråga Peter Roland, VD på GodDryck, om hur det kommer sig att de valde just House of Dagmar. Peter berättar att de länge har lekt med tanken att göra designsamarbeten och att det i den processen varit viktigt att finna ett företag som de delar värderingar med.

House of Dagmar är ett entreprenörsgrundat företag med väldigt positiva värderingar. De jobbar också med en tidlös design samt har ett högt fokus på kvalitet. För oss var det en drömpartner att göra ett samarbete med. House of Dagmar är grundat av tre systrar och det var också deras idé att stötta kvinnligt entreprenörskap genom samarbetet – Peter Roland, VD GodDryck.

Själva designprocessen var ett samarbete mellan GodDrycks ansvariga designer och House of Dagmars modedesigners. House of Dagmars sofistikerade och progressiva stil passar väldigt bra för att skapa en förpackningsdesign som sticker ut och som samtidigt ger en festkänsla.
Det är väldigt inspirerande och ger dubbel glädje att det numera finns en alkoholfri dryck som är både god, ekologisk och dessutom hjälper andra – Kristina Tjäder, Creative Director & grundare av House of Dagmar
GodDryck bjuder här på ett härligt tips på alkoholfritt nyårsbubbel.
alkoholfritt nyårsbubbel_Goda Bubblor Nyår
Till nyår passar det väldigt bra med lite Nobelkänsla.
Rabarberbellini gjorde succé på Nobelmiddagens efterfest i år och den är relativt enkel att göra – Peter Roland

Recept på Rabarberbellini

Ingredienser till rabarberlag:
2 dl ekologiskt socker
4 dl vatten
100 g hackade rabarber (frysta funkar utmärkt)
1 vaniljstång
Gör så här:
1. Dela vaniljstången och lägg ingredienserna i en kastrull. Låt lagen sjuda tills rabarbern faller sönder. Sila och häll upp lagen i ren behållare. Rabarberlag som blir över kan frysas in.

2. Häll 2-3 cl kall rabarberlag i ett champagneglas och fyll upp med Goda Bubblor No 1.  

Skål och njut!

alkoholfritt nyårsbubbel_Goda bubblor_House of Dagmar edition

Goda bubblor special edition

Nyårsupplagan – House of Dagmar special edition – kommer att finnas under en begränsad tid från 28:e december fram till nyår. Hela priset (150 kr) kommer att skänkas till Hand in Hand.

Gott Nytt År x 2!