Categories
Lyx Presenterar Mode

Nyårsoutfit för den stilmedvetne – inspiration och tips

Vi är ju alla olika och tur är väl det. När det är dags att fira in det nya året så innebär det olika sorters situationer och firande för oss. Det gör att det kan vara intressant att titta på olika alternativ för nyårsoutfit till en variation av tillställningar. Vi tittar på alternativ för den mest stilmedvetna som går på den mest formella festen och till den mer avslappnade tillställningen med en tillika avslappad bärare. Bilden ovan är på en smoking från Brioni, och är lånad från Mr. Porter.

1. Klassisk Nyårsoutfit

Här kommer två varianter av en mer formellt klassisk nyårsoutfit. Personligen är jag mer för slips än fluga, och jag skulle nog säga att det mörka alternativet är att föredra och mest användbart. Men här är de i alla fall, och de är lånade från J. Crew. Klädseln skulle kunna matchas med blanka smokingskor, men går man inte på cocktail-party varje vecka så är det bättre att satsa på ett par riktigt bra svarta lågskor om man inte redan äger ett par. Dessa är också från J. Crew.

Ludlow Dinner Jacket White
Ludlow Dinner Jacket White – J.Crew
Ludlow Dinner Jacket Navy - J.Crew
Ludlow Dinner Jacket Navy – J.Crew
Alfred Sargent Balmoral Cap-Toe - J.Crew
Alfred Sargent Balmoral Cap-Toe – J.Crew

2. Avslappnad Nyårsoutfit

När det gäller klädsel för nyår blir man kanske aldrig så avslappnad att det är t-shirt och slitna jeans som gäller, men låt oss titta på en nyårsoutfit som inte ser ut som att du är bästa kompis med Gatsby. I den här varianten fungerar det utmärkt med mörka jeans och en udda kavaj tillsammans med en skjorta. Kanske är det en stillsam middag i ett litet sällskap eller så är det en variant som fungerar ganska bra om man firar in det nya året på en nattklubb. Då kan det kännas mer rätt med en avslappnad look och så slipper man oroa sig över att någon ska spilla över den dyra smokingen eller finkostymen. Personligen skulle jag nog inte ens använda fluga eller slips här. Detta är ett bra alternativ för dig som aldrig går i kavaj annars och tycker att steget är lite väl långt till smoking, om då inte tillställningen kräver en sådan. Bilden jag har valt som inspiration kommer från Mr. Porter och är en smokingkavaj från Alexander McQueen ihop med vit skjorta och svarta jeans.

McQ Alexander McQueen - Mr. Porter
McQ Alexander McQueen – Mr. Porter

3. Nyårsoutfit för den moderne

Det här är inte direkt något jag själv skulle bära under nyårsfirandet, men vi är ju olika som sagt. Det finns gott om människor där ute som inte känner att kavaj, slips, fluga, smoking och blanka skor är något för dem. Det måste ju få vara okej, tänker jag. Det är ju ändå snart 2015! Det går dock ändå att vara nyårsfin och hålla ihop det på ett rent och prydligt sätt. Även detta kan vara en bra nyårsoutfit för klubben. Finare, hela byxor och avskalade sneakers till en vit skjorta räcker långt. Istället för kavaj kan man slänga på en tunn, snyggt mönstrad bomberjacka. I detta fallet är det en bomberjacka i manchestertyg från Richard James, kombinerat med vit skjorta, gråa kostymbyxor och vita sneakers, från Mr. Porter.

Richard James - Mr. Porter
Richard James – Mr. Porter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *