Dolce Gabbana julgran claridges

Dolce & Gabbana klär Claridges julgran i London

Oavsett om du är typen som klär granen den första advent eller sparar dekorationerna till julaftonsmorgon, så är det få som har en julgran som kan konkurrera med Dolce & Gabbanas på Claridges hotell i London. Granen mäter 8 meter, har 400 grenar, som kläs med handblåsta kulor specialimporterade från Italien. Planeringen har pågått i mer än två månader och allt sker enligt minutiösa skissar där ingenting lämnas åt slumpen.

Dolce Gabbana Julgran Claridges

 Claridges hotell i London bjuder varje år in en designer att dekorera deras julgran, som de senaste 5 åren har blivit klassats som en av Europas lyxigaste. Granen kläs på natten för att inte störa någon av gästerna, och det tar åtskilliga timmar för designteamet på 10 personer att hänga upp allting på rätt grenar (400 av dem för att vara precis). 300 handblåsta glaskulor hänger strategiskt utplacerade, med matchande rosetter, som representerar världens länder, och är handsydda av Dolce & Gabbanas egna skräddare.

Inspirerad av sin barndom, ville Stefano Gabbana skapa en gran med temat “förtrollad skog” som matchar märkets egna höst- och vinterkollektion 2014.

Tanken är att granen skall föras oss tillbaka till vår egna barndom och visst har han lyckats? Granen väcker verkligen uppmärksamhet: få hotellgäster kan låta bli att stanna upp framför praktverket och de flesta får någonting förtrollat i blicken.

Dolce Gabbana julgran Claridges

Dolce & Gabbanas julgran i siffror

300 kulor (handblåsta i Bellagio, Italien), som alla är handmålade med internationella flagger för att fira olika kulturer runt om i värden, avslutade med ett guldband.

Två månaders förberedelse

1 250 kilometers fraktsträcka av dekorationerna från Milano till Mayfair i London

10 personer till att klä granen i 8h.

10 djur: 4 renar, 4 kaniner, 2 ekorrar

400 grenar

8 meter hög

9000 ljus i ljusslingan

1 tron

1 glaskrona

1 rock dekorerad i ädelstenar.

Dolce & Gabbanas julgran kan beskådas i Claridge’s, Brook Street, Mayfair, London W1K 4HR

COMMENTS
  • Oj! Det här får jag spana in nästa år ser jag! Hade ingen aning om att det var fullt ett sådant företag att fixa till granen ens på Claridge’s. Vet man redan vem som bjudits in till nästa år (eftersom de måste hinna planera allt detta specialtillverkade)?

    2015-01-21

Sorry, the comment form is closed at this time.