Julklappstips-brio-häst

Julklappstips till våra yngre skatter

Julen står runt hörnet och om ett par veckor är det julafton, en av årets höjdpunkter för barnen. Julen uppskattas nog mest av barn som får vara långlediga med sina föräldrar och ha roligt med både familjeaktiviteter och julklappsutdelning.

Lyx.se har listat några julklappstips, som förhoppningsvis går hem just i din familj, speciellt för dina små skatter mellan 0-6 år.

Årets innovations leksak, enligt Leksaksbranshen, är den populära hunden Wagalong. Många barn drömmer om en egen hund och detta är så nära man kan komma utan att köpa en riktig hund. Wagalong är en söt hund med avancerad teknologi som gör att den kan gå med barnet utan koppel.

Julklappstips-wagalong

LEGO är något som barn ofta gillar eftersom de kan skapa efter sin egen kreativitet på olika sätt. De kan både följa en beskrivning  eller använda sin fantasi.  LEGO skapar ofta ett tema som tilltalar en bred målgrupp där hela familjen kan bygga tillsammans. Något som är roligt under ledigheten och julhelgen är att kunna umgås tillsammans på barnens villkor, och vad passar inte bättre än att bygga LEGO. LEGO City ´s tema går hem hos både tjejer som hos  killar. LEGO rekommenderar sina produkter från 6 års ålder, men Lyx.ses skribent Lina vet att de går hem även hos en 4-åring som är kreativ och gillar att bygga saker själv. Beskrivningarna hos LEGO brukar vara pedagogiska och enkla att förstå. Vilket  barn vill inte leka polis och tjuv?

Julklappstips-lego-city

Böcker är ett bra sätt för barn att lära sig läsa, förstå handlingar och kunna återberätta sagor. Bra för både hjärna och sinne. I dagens samhälle sitter många barn framför surfplattor, filmer och dataspel, och vi på Lyx.se  vill gärna slå ett slag för att barnen även får läsa riktiga böcker eller få sagor lästa.

Smarta små upptäcker kroppen är en ny väldigt lärorik och pedagogisk bok som på ett lekfullt sätt beskriver kroppen och som svarar på massor av frågor om hur kroppen funkar. Boken berättar enkelt och konkret ur ett barnperspektiv om vad kroppen kan, hur skelettet ser ut, varför vi har hår, vad en doft eller en smak är samt annat spännande och viktigt som handlar om kroppen.

Julklappstips-smarta-små-upptäcker-kroppen

Brio har många klassiska leksaker som är både fina och lekvänliga för barnen. Deras gunghäst är både stilren och rolig för barnet att leka med liksom en fin inredningspryl i barnens rum. Brio har funnits i 130 år och deras ambition är att leksaker inte bara tillverkas för leksaker utan ska hålla för generationer. Alla deras träleksaker håller i åratal och kan ärvas av barnens syskon.

Julklappstips-brio-häst

Sångböcker är dessutom både bra och roligt för barnen. Och nu så vill jag sjunga är en helt ny sångbok med klassiska Astrid Lindgrens sånger om Pippi Långstrump, Emil, Ida och alla de andra som  är ständigt aktuella och hör idag till de svenska barnvisorna. Denna bok tar visorna steget in i nästa generation! Boken  är sångboken för stora och små: 30 sånger om Astrids välkända och älskade karaktärer. Text, bild och noter med ackordanalyser finns i boken och alla melodierna finns i den digitala spelaren som följer med. Man trycker bara på knappen och sjunger med till det fina kompet.

Julklappstips-astrid-lindgren-sångbok

Lyx.se hoppas att ni fick några bra idéer från våra julklappstips och att stressfaktorn inte är så hög. Glöm inte bort att det enklaste och bekvämaste är ändå att klicka hem alla julklapparna från nätet, så slipper du trängas i leksaksaffärerna.