Marco Baudone öppnar nytt favoritställe på Kornhamnstorg No53

Sedan tidigare känner vi Marco Baudone främst från Operakällaren och restaurang Le Rouge, men idag den 4:e december är det dags för någonting nytt när bistron Kornhamnstorg No 53 öppnar på samma adress. Det blir öppnare och generösare, med öppettider från frukost till sent. Det blir familjärare men samtidigt med samma kvalitativa touch. Välkommen till ditt nya favoritställe i Gamla stan.

“Tanken med Kornhamnstorg No53 är att öppna någonting som är familjärt och en naturlig mötesplats. Hit kommer man för att käka sin frukost, eller ta med sig någonting, för sitta och äta lunch, komma in och ta en after work eller bara hänga på kvällen. Vi vill helt enkelt vara ställe dit man alltid kan komma när man känner för det.” 

Så säger Jonas Colfield som blir barchef på Kornhamnstorg No53. Han har tidigare arbetat med Marco Baudone på Bar Rouge i Gamla stan och innan dess har han bland annat arbetat på Grand Hôtel. Och det är själva grunden för den nya restaurangen: samma bra service och ärliga hantverk som alltid när Marco Baudone är inblandad men med en familjär öppenhet. Det här blir alltså inte ett ställe där man måste boka bord långt i förväg och klä upp sig särskilt, samtidigt som man alltid ska kunna förvänta sig bästa service. Det ska vara avslappnat helt enkelt, “lite som en New York-bistro” som Jonas säger.

marco_baudone_kornhamnstorg_no53_restaurang_bistro_gamla_stan_stockholm_intext

Marco Baudone

För den som inte är bekant med Marco Baudone sedan tidigare så är han kort sammanfattat internationell stjärnkock som har arbetat både på Ristorante Gualtiero Marchesi i Italien och Guy Savoy i Paris – båda har belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. I Stockholm har han bland annat arbetat med Melker Andersson och drev i flera år Le Rouge i Gamla stan. Även om den nya Kornhamnstorg No53 är avslappnad så kan vi lita på att Marco Baudone aldrig tummar på kvalitén.

Själva vinlistan är framtagen av Johan Agrell och tanken är återigen att det ska finnas någonting för alla:

“Du ska inte öppna vinlistan och känna att det här är en lagbok, utan det ska vara hanterbart och du ska kunna känna igen dig. Man vet vad en Sancerre är och man vet vad en Chablis är, men står det bara namnet på vingården så blir det diffust för människor. Så vi har valt ut ett gäng viner som människor ska kunna känna igen och så några som kanske inte så många har provat.”

Det berättar barchefen Jonas som också berättar att samma sak gäller drinkarna: det är en kompakt lista som hänger ihop med både brunchen och middagen. Han fortsätter:

“Jag kan känna att människor som inte jobbar i restaurangbranschen och som tycker om att dricka drinkar ibland blir avskräckta för att de inte vet vad det är för någonting eller kan föreställa sig vad det är. Så min tanke med drinklistan är att det ska vara någonting som folk kan titta på och känna igen sig i men ändå kanske hitta något som man inte har provat. Det tror jag är någonting som fattas och det vill jag erbjuda här.”
marco_baudone_kornhamnstorg_no53_gamla_stan_stockholm_restaurang_bistro_intext

Pizza och drinkar från menyn

Blev du nyfiken på Kornhamnstorg No53 så besök deras webbsida eller gå direkt till restaurangen,  det är nära Gamla stans tunnelbana. Det går också bra att boka deras chambre separée i källarvalvet för events. Bon appétit!