Grohe slår ett slag för miljön – och du får lyxvatten direkt ur kranen

Visste du att det krävs 7 liter vatten för att få 1 liter vatten till hyllan i butik? Tappning och transport av dricksvatten på plastflaska är en stor belastning för miljön. Varför inte istället kombinera miljötänk med egen vinning för att få dricka gott kallt bubbelvatten i ditt eget hem. Tyska kökskranföretaget Grohe har lanserat Blue som ger möjlighet till kallt filtrerat vatten, med eller utan kolsyra, direkt från kranen. Gott, lyxigt och bekvämt.

Ett glas vatten kan vara det godaste som finns. Vilken ynnest att få tillgång till filtrerat välsmakande vatten direkt i kökskranen. Här i Norden njuter vi av lyxen att dricka vatten direkt från kranen. Välj om du vill ha med eller utan kolsyra, precis när du står där och ska tappa upp. Grohes kran Blue är riktigt snygg i sin design och passar i alla moderna kök.

grohe-blue   Ställ in kranen på Ingen kolsyra,  Lite kolsyra eller Mycket kolsyra – efter eget tycke och smak.

Grohe Blue kombinerar vattenkranen med ett högpresterande filter, kylare och kolsyrare. Dessutom lika lätt att använda som en vanlig kökskran. Du får fräscht, kylt vatten från vattenkranen genom att vrida på en av kranarna på Grohe Blue. Det första läget ger ingen kolsyra, det andra ger endast lite kolsyra och det tredje läget ger mer kolsyra – allt beroende på hur mycket bubblor du själv önskar. Kolsyraren som är integrerad i den inbyggda boxen ger speciellt fina bubblor av kolsyra till det filtrerade vattnet.

grohe blue sm

Dessutom kan du använda dig av Grohes specialframtagna Retap-flaska som är gjort av Borsilikatglas, som ofta används i laboratorium då det är ett mycket lätt, starkt och värmetåligt glas. Retap står för ”refilling tap water”. Retap-flaskan har en skandinavisk stilren design och är lätt att rengöra. Den har ett bra lock till som gör att du kan ta med dig dit filtrerade vatten till jobbet eller träningen. Annars är det bara att använda vilken snygg glaskaraff du vill som du har hemma.

Lyx.se fick veta lite mer från Grohes chefsdesigner Paul Flowers om hur företaget tänker kring sina produkter och sitt bidrag till människors vardag. Paul poängterar att många av deras produkter underlättar för dig i ditt hem, men piffar även upp din vardag på flera sätt.

Jag tror att digital teknologi blir viktigare och viktigare. För badrums- och köksbranschen är digitalisering en naturlig utveckling. Många andra delar av vårt liv har redan dragit nytta av nya teknologier. Att utveckla produkter åt det digitala hållet är väldigt spännande eftersom det ger en så pass mycket större upplevelse för användaren.

Paul berättar också att han strävar efter att skapa produkter vars design går bortom form och funktion. Grohe försöker ta fram produkter som människor uppskattar och njuter av att använda, och som har lång hållbarhet både i design och funktion samt för miljön.

 ”Man blir aldrig trött på att se god design eftersom det aldrig upphör att överraska och behaga” – Paul Flowers

Vattenglas_Grohe_Lyx