Electree laddar mobilen med klass

Mycket kan sägas om mobilladdare, men speciellt snygga är de inte. Alla utom Electree vill säga – en mobilladdare som du mer än gärna låter stå framme.

När Vivien Muller designade Electree hade han ett bonsaiträd som förebild. Han ville skapa ett vackert miniatyrträd som istället för blad hade solceller och som istället för att omvandla koldioxid till syre omvandlade solljus till elektricitet. Första protyperna visade sig fungera hur bra som helst och nu ligger Electree uppe som ett kickstarterprojekt med målet att samla in 200.000 dollar för en första serieproduktion av 1.000 träd.

Electree är ungefär 40 cm hög och har 27 grenar med var sin solcell som kan vridas individuellt. Solcellerna laddar ett batteri som i sin tur kan ladda ett par Ipads eller sju telefoner när det är fulladdat. Om batteriet har blivit helt urladdat tar det 36 timmar att ladda det fullt men redan efter fyra timmar har det laddat tillräckligt med ström för att ladda en telefon. Priset för en Electree ligger på 349 Euro och kan beställas från Electrees hemsida.