Kom i julstämning med Sagaform

Alla kanske inte tycker att det är underbart att vintern börjar närma sig, och visst kan jag hålla med om att stelfrusna fingrar och tidiga mornar, när det är minusgrader ute, inte är det jag längtar allra mest efter. Å andra sidan är det nu det är dags för kvällar framför brasan, pepparkaksbak och varm glögg som värmer ända ut i de frusna fingrarna. När man väl har börjat få smak för julstämning finns det nästan inga gränser för möjligheterna till vardagsmys, och man behöver inte vänta på den första snön för att börja.

Och precis nu, när vi precis kommit över höstchocken så passar Sagaform på att utöka sin julkollektion X-mas. Den omtyckta serien är en hyllning till svenskt julmys, dekorerad med ett vackert mönster som påminner om äldre tiders klassiska korsstygnsbroderier. Sagaform har tagit till vara på det traditionellt charmiga och kombinerat det med enkel elegans och funktionalitet.

sagaform julstämning tända ljus mossa

Sagaforms X-mas ljuslyktor med vitmossa som dekoration

Ljuslyktorna ovan hör till Sagaforms nyheter och är precis som så många tidigare kollektioner designade av formgivarna Pia O. Björklund och Magnus Forthmeiier, tillsammans bildar de designduon Björk-Forth. Särskilt i julkollektionen märks deras bakgrund från Textilhögskolan  i de vackra men samtidigt skandinaviskt stilrena mönstren – perfekta för att sprida julstämning under kalla vinterkvällar.

sagaform-svensk-julstämning-x-mas-intext

Sagaforms pepparkaksformar

Om dina gamla pepparkaksformar skulle ha försvunnit sedan förra julstöket, har Sagaform förstås räddningen i form av just pepparkaksformar, alla i traditionell tappning.

sagaform-glögg-svensk-julstämning-intext

Vackra glas till glöggen

Det är inte jul förrän glögg, mandlar och pepparkakor har dukats fram. Lika perfekt nu i November för att smygstarta julmyset som framför Kalle Anka på julafton. Med skålen på den översta bilden håller sig glöggen varm länge, allt som behövs är ett värmeljus.

Jag vet inte hur ni känner, men jag är definitivt redo att börja njuta av vinterkvällarna så mycket som det bara går. Och jag hoppas att ni känner er precis lika redo att lyxa till julstöket efter att ha inspirerats av Sagaforms fina julkollektion. Om inte annat så är det perfekta julklappar till någon man tycker om. Läs mer om julkollektionen och Sagaforms andra produkter på deras webbsida.