Categories
Inredning Resor

Osprey – en liten oas i London

Några få steg från Piccadillys blinkande neontavlor och Regent streets långa shoppingtråk i London, ligger Ospreys nyöppnade flagshipbutik. Kliv in i det gamla bankvalvet och njut av lunch eller välbehövlig fikapaus, bland en liten oas av engelska lädervaror och annorlunda inredning.

Våra läsare har bett om resetips här på Lyx.se, och jag tänkte tipsa om en liten pärla i Londons mest hektiska shoppingdistrikt, som få andra känner till och som är mitt egna lugna andhål.

Höst och vinter är svenskarnas högsäsong här i London, och många kommer att besöka välkända shoppingstråk som Oxford Street, Regent Street, Dover Street och Carnaby Street. På gångavstånd från de här gatorna ligger en stor luftig gammal banklokal som engelska Osprey nyligen flyttade in i. Bakom de 4 meter höga ekdörrarna öppnas en värld av klassiska lädervaror och inredningsdetaljer, som ofta bara finns i enstaka exemplar och definitivt inte finns att köpa i Sverige.

Osprey har sedan starten, då de endast sålde lädervaror, kommit att bli ett livsstilsmärke. Graeme Ellisdon, som startade företaget 1980, reser runt tillsammans med sin fru och köper hem varor från hela världen. Graeme berättar -Vår förkärlek för naturens egna material, traditionella hantverk och känsla för design är det som är grundpelarna i vårt märke.

Allt i butiken är till salu. Förutom alla varor på display, kan du även köpa med dig den öppna spisen och de många uppstoppade djuren som möter dig på de olika våningsplanen. Även räcket i trappan som leder ner till kaféet kan inhandlas.

The Saddlery Café på bottenplan är lugnet självt. Här säljs allt från soppor, pajer och sallader till bakverk som är väl värda att gå en extra omväg för och som dessutom glutenfria. Har du plats i resväskan så kan du såklart även köpa med dig både tekannorna, stolarna och borden.

Osprey first floor 2

Osprey leather 2

Osprey specialiserade sig från början endast på lädervaror, vilket märks både på kvaliteten och utbudet.

Osprey handbag 2

Väskan Georgie är en av storsäljarna och kommer i en mängd olika färger. £525

 

Osprey cafe 2

I Saddlery Cafe på bottenplan, sitter man inne i det gamla bankvalvet

 

Osprey crayfish 2

Annorlunda hummerdisplay

 

Osprey cuff links 2

Manschettknappar med riktiga fossiler. £95.

 

Osprey ipad 2

Ipad-fodralet passar perfekt som clutch till festen på kvällen.

 

Osprey rugby balls 2

Iden till Ospreys klassiska rugbybollsnecessär, fick Graham när hans hund tuggade sönder familjens egna boll och hans såg utrymmet innuti. Idag är det en av Osprey’s storsäljare. Stor £65 och liten £55.

 

Osprey stairs 2 size

Trappräcket tog 3000 timmar att tillverka och mer än 300 timmar att installera. Självklart kan du beställa din egna metervara.

 

Osprey wall 2

Tavelramarna är återvunna från Sydafrika.

 

Osprey manet

Inglasad manet.

 

Osprey table mat 2

Fjärilsunderlägg.  £12.50 liten, £16 medium, £21 stor.

 

Osprey shop front 2 size facebook

Osprey London, 27 Regent Street (ligger vid Lower Regent Street, mittemot varuhuset Lillywhites).

Öppettider: 10-19 måndag till lördag, 12-17 söndag.

One reply on “Osprey – en liten oas i London”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *