Pressveckan SS15 – Lyx.se visar några av sina favoriter

Den gångna veckan har varit pressvecka i Stockholm, där stadens PR-byråer bjuder in till visning av spännande produkter, som hamnar i butikerna om några månader. Det var mycket mode, både för män och kvinnor, inför kommande säsong SS15, samt en del inredning och skönhetsprodukter. Vi visar här ett axplock av det vi gillade och har att se fram emot i vår.

SS15, det vill säga Vår/Sommar 2015, bjuder på härliga pasteller och vackra kombinationer av material.

Heart of Lovikka_Viktoria Chan_Fashionshow_PolhemStickad klänning från Heart of Lovikka. Vitt och ljusrosa från Viktoria Chan.

Här visar vi accessoarer och detaljer, men vårmodet visar vi mer av framöver i större omfattning. Karibiska färger och härliga ljusa pasteller kommer.

Butterflyt Twists_Ted Baker

Nya varianter på skönaste ballerinas – de böjbara från Butterfly Twists. Söta vårsneakers från Ted Baker vill man gärna matcha till vårens byxor.

EverSilver_armbandSvårt att välja – ta flera. Armbanden från EverSilver vill man ha allihop.

Denna fina turkosgröna färgen på stövlar från Hunter blir finfin på barnens fötter innan vårvinterns slask hunnit torka upp ordentligt. En riktigt vårlig och trendig färg under början av 2015.

Hunter_stövlar_vårfärg_barnStövlar för barnfötter från Hunter i vårfärg, och glitterstrumpor från Calzedonia.

På inrednings- och dukningsfronten tyckte vi speciellt om kopparna från Månses Design i sober skandinavisk design.

Millesgården_muggar_Månses Design

Det svarta, enkla, grafiska i kontrast mot vitt benporslin. Japan, Tyskland, Frankrike, Danmark och Norge är bara några länder där Malins porslin har uppmärksammats, nu även i samarbete med museet och skulpturparken Millesgården på Lidingö.

Himla_Vår_linnedukar

Dessutom föll vi för Himlas karibiska färger som kommer i vår. Dukar i härlig linnekvalitet.

De färgglada trädgårdsslangarna från Garden Glory har vi sett tidigare, men denna underbara upphängningsanordning var kul att upptäcka. Häng din “Golddigger”-slang på ett rådjurshornsformat väggfäste när det är dags att dra fram den i vår igen. En fröjd för både ögat, trädgård och husfasad.

Trädgårdsslang_Golddigger_Garden Glory

 

Ygg & Lyngs färdiga moodboards är både fina och praktiska. Skapar inspiration till rum som behöver piffas till; och jobbet är redan gjort eftersom Moodboardsen kommer som paket om 20 st A4bilder, vilka noga valts ut och kombinerats så att du slipper tänka. Printade på fint papper. Bara att sätta upp, prova med svart tejp för att skapa ytterligare kontraster.

Moodboard_Yng & Lyngs

Vad gäller manlig och kvinnlig skönhet lanseras en hel del fina nyheter, bland annat den senaste parfymen från Byredo som heter Mojave Ghost. En god unisex doft.

Byredo_Mojave Ghost

Skönhet är kul. Magic Wand från Lush är ett återanvändbart badskum. Veva runt i vattnet för väldoftande bubblor åt din badande lilla skatt, lägg den sedan åt sidan för att torka innan nästa användning. Glöm inte att påminna om att ditt barn ska önska sig något.

Lush_Magic Wand_Badskum_EOS läppglans      De små bollarna är lättapplicerbar läppbalsam från EOS.

Dr Bronners alla härliga ekologiska tvålar är just mest aktuella för att de stödjer många lokala välgörenhetsprojekt och är certifierade av bland annat Fair Trade, USDA Organic, Fair For Life och Cruelty Free! Den multiandvändbara pumptvålen finns i massor av färger, dofter och användningsområden.

Dr Bronner

Sist, men inte minst, vill vi lyfta fram det roliga, och faktiskt viktiga, spelet Relationstermometern som Wille Crafoord tagit fram och som premiärsläpps på DesignTorget i november. Det hela går ut på att ta tempen på sin relation med hjälp av olikfärgade kulor som betyder olika saker. För varje dag lägger man en kula i röret och när kulorna är slut så ser man åt vilket håll det lutar. Kanske blir årets julklapp? Om inte annat främjar det att starta år 2015 på ärligt sätt.

Design House_Wille Crafoord

 

SS15_Mode