Vardagslyx med Birka Cruises härliga spa-kryssning

Resa bort och ladda batterierna behöver nog de flesta göra emellanåt, men att få ledigt från arbetet eller vara borta hemifrån mer än några dagar är inte alltid så enkelt. Däremot hinner nog de flesta åka iväg på en lyxig 22-timmarkryssning.

De timmarna kan man förmodligen lägga på att resa iväg tillsammans med sin kärlek, närmaste vännen, sin förälder eller varför inte helt själv. Man behöver unna sig ledig tid kryddad med lyx för att orka vardagen lättare.

Att åka på SPA är utan tvekan avkopplande för både kropp och själ. Har du 22 timmar över så finns chansen att lyxa till det med en SPA-kryssning med Birka Cruises. Båtarna avgår dessutom ifrån Stockholm dagligen.

SpaBubbelpool (1)

För att få ännu mer lyxig känsla ombord på fartyget, ska du passa på att boka sviten längst fram, eller en lyxhytt . Det ger en mer känsla av hotell när det är en dubbelsäng, jämfört med bara enkla bäddar som det är i vanliga hytter.

Nu är man ju sällan på rummet, utom när man sover, men en SPA-kryssning ska definitivt innehålla en god natts sömn. Dessutom tycker jag att det är extra mycket värt att ha fönster, och kunna njuta av både Stockholms vackra skärgård och arkipelagen på Åland. Bokar du en lyxhytt eller sviten ingår alltid en lyxig frukost.  Till detta serveras ett glas mousserande vin.

Ombord njuter du av både à la carte rätter och en väl tilltagen buffé. Frukost ingår om du bokar en svit, dit du också kan välja att få den levererad via room service.

När det gäller SPA är Birka Cruises litet –  men har det du önskar. Inomhusbubbelpoolen har panorama fönster, med en slående utsikt över hela Stockholms skärgård. Det finns även en jacuzzi utomhus, för de som känner sig hågade.

Man kan också sitta utomhus, vilket är lika skönt och trevligt en kall vinterdag som en varm sommardag. Eller lägg dig i de härliga sängarna med en bra bok, inspirerande tidning och lite frukt att njuta av under din SPA-stund.

Passa även på att boka in dig på en skön behandling. Lyx.se provade en saltskrubb-behandling, där hela kroppen skrubbades och masserades med saltprodukten. Efter denna genomkörning följde en avkopplande massage. Hela upplevelsen var underbar och kroppen kändes helt babylen efter. Det finns även ett stort urval av andra SPA-behandlingar något för allas smaker och prisklasser. 

Avslutningsvis så ska du passa på att basta; sug i dig det sista och njut av utsikten i av skärgården. Detta är verkligen som balsam för själen och batterierna känns laddade på nytt, efter bara 22h avkoppling.

Att resa med Birka Cruises behöver inte kosta skjortan. Reser man mitt i veckan kan man komma undan lite mer prisvärt än under helgen och SPAt brukar dessutom vara ännu lugnare.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.