Sara Woodrow för Kosta Boda – moderiktig glaskonst

Branschöverskridande samarbeten ser vi här och var nu. I höst har illustratören och designern Sara Woodrow applicerat sina verk på Kosta Bodas glaskonst.

Orrefors Kosta Boda är ett småländskt glasbruk med en historia som sträcker sig tillbaka till 1742. Här formges och tillverkas både bruks- och konstglas. Hjärtat i verksamheten finns fortfarande på glasbruket i Kosta.

Med en stark känsla för det grafiska har Sara Woodrow skapat sin första kollektion för Kosta Boda.

Kosta Boda_Sara Woodrow

Det målade glaset har länge varit ett av Kosta Bodas signum och tillsammans med Sara Woodrow har det tagit steget in i 2000-talet med tre serier grafiska målningar på handgjutet glas: In a Storm, Ladies och Face of Color.

”Det här är en dröm för mig. Konst kan komma i så många olika former. Det känns som ett enormt privilegium att se mina bilder på exklusivt handgjort glas från Kosta Boda.” – Sara Woodrow

I ”In a Storm” 
har Sara Woodrow lyckats fånga känslan av naturens krafter och har med ett par intensiva penseldrag skapat tre uttrycksfulla och starka målningar av tillika uttrycksfulla och starka kvinnor.

Sara Woodrow_700

Med ”Lady
Design” vill Sara Woodrow visa att det finns många sätt att vara lady-like på och det enda som är säkert är att vi nog alla har vårt eget sätt.
I serien Lady har Sara Woodrow plockat upp traditionella kvinnliga attribut och gett dem liv i form av unga, kaxiga tjejer som visar upp attityd och självkänsla värdigt en ung kvinna år 2014.

Lady Dress_2400kr_2000x2013_300_100

Med starka färger och kraftiga penseldrag på Kosta Boda-manér har Sara Woodrow gett uttryck för tre liv med olika erfarenheter, öden, framtider och drömmar i serien ”Face of color”.

Faces of Colour_SMÄM

På Sara Woodrows hemsida, SMÄM, kan du både läsa hennes blogg samt titta på och köpa hennes illustrationer. Lyx.se tittade på Saras konstverk lite närmare på Formex-mässan i augusti i år. Favoriterna bland hennes illustrationer är kvinnorna i olika modeutstyrslar och accessoarer.

Sara Woodrow illustrationerThe Dress och Emeralda