Categories
Design DIY Lyx Presenterar Mat & Restauranger Vin & Sprit

10 gåvor till matälskare – Lyx tipsar

Kanske ska du på bröllop snart eller fira någon som fyller jämt? Sensommaren brukar vara fylld med trevliga fester och middagar. Lyx.se tipsar om presenter som uppskattas av matälskare och kockar, till vardags eller till fest, proffs som glad amatör.

Snyggaste grytan kommer från italienske Massimo Castagna och finns att köpa i MoMAs webshop. Modern och ett stycke konst helt klart. Hur läckert som helst att kunna se vad som tillagas inne i grytan utan att du behöver lyfta på locket. Genomskinligt glas, men passa dig för att tappa den på köksgolvet. Rostfria stålkorgar medföljer så att man kan koka olika saker samtidigt i samma kastrull. Är denna roligaste presenten till en matälskare just nu, eller?

Gåvor till en matälskare-Glaskastrull_Massimo Castagna_moma

Mixologi är alltmer poppis och uppskattat av en sann matälskare. Mix av bra råvaror i både mat och dryck är viktiga för att skapa den bästa smakupplevelsen. Ge bort en bok om världens mest klassiska drinkar med recept från bartendern Jimmy Dymott. En rekommendation från trevliga Stockholmsstället Marie Laveau. Efter mer än femton år i branschen vet Jimmy hur det ska se ut och hur det ska smaka. 60 drinkar har valts ut – allt från vintagedrinkar, som Old Fashioned, Gin Fizz, Margarita och Tequila Sunrise, till egna skapelser som Juicy Fruit och Raspberry Fudge.

Gåvor till en matälskare-Jimmi Dymott_Cocktails

Samla receptet i praktisk ask. Inte alltid helt bra att plocka fram allehanda digitala devices när man ska trolla vid köksbänken. Bättre med traditionella pappersrecept samlade i en fin receptask. Hos Forvara.se finns lådan Legatore i olika fräscha färger – välj en som passar din matälskare bäst. Eller en söt rosa som finns hos Sugar Paper.

Gåvor till en matälskare-Receptlåda

Björn Frantzén driver en av världens högst rankade och bäst ansedda restauranger. Restaurang Frantzén har tilldelats två stjärnor i Guide Michelin. I maj i år släppte Björn grillboken GLÖD som ges ut av Bonnier Fakta – en trevlig kokbok till varje matälskare.

Gåvor till en matälskare-Glöd_Björn Frantzèn

Trött på att aldrig vara mer kreativ än att dra fram en flaska rödvin ur gömmorna som gå-bort-present? Dra till med en korg fylld med godsaker istället. Plocka i ordning en själv genom att välja ut delikatesser som du vet uppskattas av värden eller värdinnan. Annars finns färdiga att köpa hos din lokala delikatessaffär. På nätet kan du beställa hos t ex Delices de France.

Gåvor till en matälskare-Korg_DelicesdeFrance

En passionerad matälskare vill slippa oroa sig för att skvätta ner sig eller få fläckar på finkläderna. Ett snyggt förkläde kan vara uppskattat. Välj ett med kvalitet, som till exempel i läder eller varför inte skaffa ett likadant som kändiskocken Chef Nobu har från Amerikanska Hedley and Bennett. De började med at göra förkläden till kräsna kockar, men levererar även till passionerade amatörer och fantasifulla barn.

Gåvor till en matälskare-Förkläde_HedleyBennett

En champagnekylare blir vem som helst glad av. Någon gång då och då finns det skäl att skåla i Champagne och då vill man gärna placera den i snyggaste kylaren på bordet. Den i  glas från Zara Home. Den mer klassiska i förnicklad mässing finns att köpa hos MrFredrik.

Gåvor till en matälskare-Champagne_Kylare_ZaraHome_MrFredrik

Skära ost med formsnygg kniv på vacker träbricka tillhör vardagslyx. Georg Jensens FORMA i modern design av Helle Damkjær är en fröjd att sätta fram på bordet. Allt från Georg Jensen är i och för sig snyggt.

Gåvor till en matälskare-Georg Jensen ostbricka

Erbjud dig att ta med efterrätt och plocka ett gäng färska cupcakes i en låda. Beställ på nätet och få hemlevererat till dig eller direkt till kvällens värdfolk. CupCakeStockholm levererar till Stockholm, Södertälje, Uppsala, Västerås, Nynäshamn och Örebro.

Gåvor till en matälskare-Cupcake_STHLM

Coolaste tekannan just nu är nylanserade vattenkitteln från franska Le Creuset. Nostalgi och hemtrevnad med nya Kusmi som visslar när vattnet kokar. Vi såg den på Formex-mässan förra veckan och vi blev glada av den sköna retrolooken. Finns i 4 färger och funkar på alla spisar inklusive induktion. Ser fram emot att se den snart på en spis nära mig!

Gåvor till en matälskare-Kusmi_Vattenkokare_Svart_LeCreuset

Hoppas att den matälskare som ska få din present blir glad. Med önskan om en fin sensommar med trevlig festligheter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *