Featured_Bartender i hatt_Mister French

Mister French, med sin nyskräddade stass, får oss att lyfta på hatten

I Tullhus 2 på Skeppsbron i Stockholm bjuder Mister French på kontinentala vibbar, goda franska rätter och slående utsikt över Stockholms inlopp. Här får man säga att den stora uteserveringen är oslagbar vid fina sommardagar. Lyx.se tittade in på den nyrenoverade restaurangen för en matbit.

Under åren har här legat en rad olika restauranger i det gamla tullhuset. Nu har lokalen genomgått en omfattande renovering och öppnade för några veckor sedan Mister French. Under ett år har man undrar vem denna herr fransman är. Svaret vet vi nu är ett modernt brasserie med franska vibbar från medelhavet med en kostym som påminner om det glada 20-talet i New York.

Mister French_interior

Inredning och koncept hos Mister French har tagits fram tillsammans med arkitekt- och designbyrån Stylt Trampoli.

Vi utgick från det gamla tullhusets ruffiga kvalitet och tyckte att det passade till att hysa en sofistikerad lönnkrog inspirerad av The Great Gatsby och det glada tjugotalets glamourösa festande. Inredningen kan beskrivas som en postmodern art deco-flört med en lokalförankrad twist, säger Erik Nissen Johansen, kreativ chef på Stylt
Trampoli.

Stylt Trampoli står även bakom inredningskonceot hos bland andra Stora Hotellet i Umeå, BON och Harrys i Göteborg, samt biograf Rigoletto och restaurang Le Rouge i Stockholm för att nämna några.

Mister French_Gatsby

Taket ovanför baren i Mister French är öppningsbart och gör att man blir påmind om tullhusets placering i gamla Stockholm.

Mister French_öppet tak

Från köket serveras franskt. Menyn hos Mister French har både traditionella franska rätter blandat med influenser från andra kontinenter. Restaurangen har även en gedigen skaldjursdisk.

–       Den franska matkulturen har inspirerat oss i utbudet av rätter, desserter, specifika ostar och viner och inte minst i respekten för råvarorna. Vi har även sneglat på den amerikanska kulturens gästvänlighet och frikostighet och vår ambition är att alla våra rätter ska serveras tillsammans med en stor portion generositet, säger Pontus Isenstein, marknadsansvarig på Mister French.

På menyn hittar vi mousse de foie gras de canard, moules marinière, burgare, sotad tonfisk, entrecôte, grillplateau, seabream, ostron och andra skaldjur i naturlig skrud. Efterrätterna heter till exempel Charlotte Russe, choklad Marquise och crème brûlée.

Mister French_tonfisk

Menyn hos Mister French känns fransk bistro med en twist.

Mister French_Grillbricka

En av restaurangens mest utmärkande aspekter är den generösa utedelen, som slukar nästan lika många matgäster som inne. Den stora uteterrassen med lounge och bar har plats för ca 450 gäster.

Mister French_ute

Långa platsbyggda soffor med färgglada kuddar inbjuder till skönt häng. Med detta blir stället en av Stockholms mest attraktiva uteserveringar och afterworkställen när väder och vind tillåter.

Servitör_Mister French

Mister French har som sitt speciella signum den lilla hatten, i form av ett plommonstop, som går att finna på allt från menyn till vinglasen samt även på serveringspersonalens huvuden. Supertrevlig detalj tycker Lyx.se.

Mister French_glas med hatt etsning

Sorry, the comment form is closed at this time.