Taittinger – den officiella champagnen för FIFA World Cup i Brasilien

Man brukar säga att idrott och alkohol inte hör i hop. Säg det till miljontals fans världen över som tittar på Premier League, Ligue 1, La liga, Champions League etc. Nu presenteras den officiella champagnen för sommarens största idrottsevenemang. 

Det är den historiska cuvéen från huset Taittinger, Brut Réserve, som har fått en ny kostym. Denna Collector’s item finns i tre format: flaska, magnum och jerobeam. Den produceras i en begränsad upplaga.

Taittinger FIFA World Cup

För att uppmärksamma detta har Taittinger skapat den första champagneetiketten i 3D (kan läsas utan speciella glasögon), en teknisk bedrift som gör bubblorna fräser ut direkt från etiketten.

201402_taittinger_FINALf

Laurent Simon, mannen med två förnamn, har gjort sig ett namn i Frankrike i hela världen för sina illustrationer och serier. Man valde denne konstnär att designa en «affisch» för att makera närvaron i Brasilien under VM. Denna är tryckt i en begränsad upplaga.

«The Fédération Internationale de Football Association chose our brand to be the official champagne of the 2014 FIFA World Cup taking place in Brazil. Excellence of a sport, excellence with a ball, excellence of bubbles. The ambition of our House is to shine at the highest level. » 

Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO Taittinger

TAITTINGER ‘BRUT RÉSERVE’  | Reims | Champagne | Frankrike | importör: Fondberg & Co AB | SBnr 7422 pris 379 sek| 42PN 22PM 38CH | LG 88(90)

BJÖRNSTIERNES TASTING NOTE
Claude Taittinger, tog över kontrollen 1960 och Pierre-Emanuel och sonen Clovis Taittinger har tillsammans med sin stiliga syster nu tagit över stafettpinnen. Man äger i dag 288 hektar i 34 byar vilket räcker till 45% av druvbehovet.  Standardchampagnen är ibland lite ojämn, söt i den lättare skolan, men speglar ofta den blommiga, mjuka husstilen väl. Ibland med en så krämig Chardonnaykaraktär att den kan misstas för en årgångschampagne. På senare år har stilen och kvaliteten stabiliserats till det bättre. Jeroboam är mäkta imponerande. Huset har ändå trots den nästan fabriksmässiga storleken lyckats bibehålla sin Pinotdominerade klassiska stil, där jäst och brödighet  är tydliga inslag.’
Taittinger FIFA - 75, 150, 300cl

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.