Art glass kosta boda

Lyx Testar: Art Glass Escape – massage med varm glaskonst

Kosta Boda Art Hotel har i dagarna utvidgat utbudet på spa-avdelningen med två nya behandlingar där man använder uppvärmd glaskonst för massage av nacke, dekolletage och kropp. Givetvis var Lyx.se där och provade.

Kosta Boda Art Hotel, som firar 5-års jubileum i år, ligger i hjärtat av Småland i det som ofta kallas glasriket. Detta speglas givetvis i hotellet där glaskonst finns att njuta av vart man än vänder sig, i de av glaskonstnärer specialdesignade rummen, samt i de vackra gemensamma områden gästerna har tillgång till i samband med vistelsen.

art glass kosta boda art hotel Lobby_2_Bruno_B
Lobbyn. Foto: Bruno Basic

Efter en trevlig resa ner i vårsolen anlände jag som Lyx.se’s utsända till Kosta Boda Art Hotel för att avnjuta en god lunch buffé och sedan makligt traska ner till spaet. Väl där använde jag mig av alla tillgängliga faciliteter: både ång-och-torrbastu, den härliga innepoolen där man kan dyka ner och se konst under vattnet, samt ett fridfullt dopp i utepoolen, innan jag infann mig i spa-receptionen där jag togs emot av spachef Nathalie Gill och fick börja med ansiktsbehandlingen Art Glass Escape.

art glass Kosta_Boda_Art_Hotel-9680 2
Spa-avdelning med behandlingsrum. Foto: Kosta Boda Art Hotel

Utan någon erfarenhet av liknande behandlingar var det svårt att veta vad man kunde vänta sig. Men så här funkar det: Art Glass Escape börjar med en klassisk skalpmassage, som följs av en nyskapande dekolletage- och nackmassage utförd med hjälp av glaskonstverk av Bertil Vallien.

De inledande massagen var så avkopplande att man glömde bort själva höjdpunkten, men Natalie förberedde i tid på att det skulle bli lite varmt. Och det var det, nästan för varmt, men bara i ungefär en sekund – efter det – underbart.

Det var svårt att inte älska det varma glaset när det liksom lyckades pricka alla spända punkter och sudda ut dem.

Efter massagen gjordes en mild ansiktsrengöring, peeling, ansiktsmassage samt ansiktsmask. Medan masken verkar, fick armarna en peeling och en avslappnande hand- och armmassage. För den nya behandlingen används produkter från Bliss, vars salt peeling, duschcrème, body butter och body lotion valts ut för sina dofter. Som pricken över iet får kunden efter avslutad behandling även en gåva i glas: Make up Lipstick, formgiven av Åsa Jungnelius.

Produktutbudet på spaanläggningen har även utökats även med massageolja och balmer från franska Matis. De här produkterna används i signaturbehandlingen Art Glass Feeling, som beskrivs som en exklusiv kroppsinpackning för både man och kvinna. Efter att ha njutit av ansiktsbehandlingen hade jag så en kvart på mig att dricka vatten och samla mig igen för en kortare 60-minuters version av den ursprungliga 90-minuters behandlingen.

Denna inleddes med en skrubb som var så skön att det nästan kändes lite som en besvikelse att behöva avbryta för att gå och duscha av sig produkten. Det behöver man dock i vanliga fall inte göra utan skrubben tas då bort med varma handdukar – samt att man får en kroppsinpackning. I detta fall kan Lyx.se dok bara konstatera att massagen var gudomlig (hej igen min älskade glaskonsts-vän) och att med tanke på hur avslappnad man kände sig efter ansiktsbehandlingen är den fullständiga Art Glass Feeling säkert en väldigt skön stund.

Matis produkterna hade också en väldigt tilltalande doft och skrubben både återfuktade och fick huden att kännas len, även om de med torr hud (som jag) säkert ändå behöver smörja in sig efteråt.

Art Glass Escape lanseras i morgon, den 1 april. Lyx.se kan varmt rekommendera både behandlingen, samt en vistelse på det trevliga hotellet. Ett fridfullt dopp i utepoolen och ett härligt Yogalates pass bör inte missas! Passa också på att titta förbi Kosta Glascenter och blås ett glas – eller kanske en skål – när du är där!

art glass kosta boda