Lotus C 01 är redo för gatan! Motorcykelnostalgi möter modern teknik

Lotus C 01

Ni som minns formel 1 från 1970-talet med Mario Andretti, Emerson Fittipaldi och Ronnie Petersson i sina gröna Lotus, får i och med nya Lotus C 01 en påminnelse från den i tiden; asfalten, bensinlukten, Colin Chapman, den gröna Lotusen…

Designen på nya Lotus C 01 har det designmässiga DNA som sig bör. Att den sedan är gjord i kolfiber, titan och flygstål påvisar vilken tidsålder det är – 2010-talet. Designern Daniel Simon medger att mycket tid har lagts till att förvalta arvet, samtidigt som modern teknik varit en grundförutsättning för slutresultatet.

Lotus-Motorcycle-C01-4

Extremt cool, tycker jag. Vad säger du? Mer information, bl a tekniska specifikationer, finner du ni här.

Lotus C 01 motorcycle

Lotus C 01 motorcycle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *