Carte D’Or

Carte D’Or relanseras – Daniel Lindeberg fixar lyxig glassdessert

Med en historia som sträcker sig tillbaka till Frankrikes 70-tal då glass endast sågs som en lyxig dessert på restauranger och caféer revolutionerade Carte d’Or glassmarknaden när fransmännen fick upp ögon för att äta glass hemma. Med en ny kostym och två nya smaker gör Carte d’Or nu sin största förvandling sedan lanseringen.

Lyx.se hade nöjet att få vara med när svenske stjärnkonditorn Daniel Lindeberg (tidigare på Oaxen, Edsbacka och Franzén/Lindeberg) tog sig an glassen och piffade till den till två lyxiga efterrätter inne på njutbara Wienercaféet där vi idag hittar honom. Idéen att till exempel ta glassen och förvandla den till en bubblande dessert föll oss i smaken.

Daniel Lindeberg_Wienercafeet_Carte D’Or

Under 2014 gör Carte d’Or sin största förändring sedan lanseringsåret 1978. De två klassiska ”glassrosetterna” har utökats till sex stycken, det har man gjort för att varje sked glass ska innehålla en del av alla ingredienser i förpackningen. För att kröna 
relanseringen kommer två nya smaker – Strawberry & Meringues och Amaretto Chocolate & Vanilla.

– Med Carte d’Or strävar vi efter att skapa en glass som inte bara smakar gott, den ska även väcka intresse och se fantastisk ut. Vi vill att man ska bli överraskad när man öppnar locket och ser det ljuvliga innehållet, det ska göra en nyfiken och förväntansfull, säger Jon Granberg, Brand Manager Carte d’Or Sweden.

Jordgubbs- och marängglassen innehåller vanilj- och jordgubbsglass blandad med jordgubbssås och är toppad med minimaränger doppade i vit choklad. Till denna glass adderade Daniel Lindeberg en slät hemmagjord jordgubbssås, färska jordgubbar och dekorerade med blåa gurkörtsblommor. Et voilà – en lyxig glassdessert.

Jorgubbar och Gurkört_Carte D’Or

Amarettochoklad & vaniljglassen innehåller vaniljglass med Amaretto toppad med mandelbiskvier och chokladsås. Denna glass lyftes till nya höjder genom att addera saltrostade mandlar och varm chokladsås. En lyckad kombo. Passa på att servera i vackra efterrättsskålar.

En av svenskarnas favoriter i Carte d’or sortimentet är smaken Creme di Mascarpone. Denna tog Daniel Lindeberg till en festlig variant med hjälp av bubbel och fläderblom. I ett cocktailglas hälldes Champagne ovanpå en skvätt fläderblomssaft och till sist en kula glass. Kan med fördel prepareras à la minute framför gästerna. Vardag och lyx i cocktailtappning som härstammar från 1880-talets ”Soyer au Champagne”.

Champagne & Glass_Carte D’Or

Hur som helst desserter som inte kräver timmar i köket. Här bjuder vi på recepten:

Glassrecept_Carte D’Or

Trevlig dessert!