Tesla Model X

Tesla Model X – Elon Musk skapar habegär

Jag aldrig gjort någon hemlighet av att jag är en stor fan till Elon Musk och hans entreprenörsskap. Elon är mannen bakom internetbolaget PayPal samt grundare av SpaceX. Kanske har ni hört talas om hans tredje företag, biltillverkaren Tesla, som på allvar har utmanat de stora drakarna inom bilindustrin.

Senaste modellen Tesla S, som vi har skrivit om här förut, blev tidigare i år vald till Automobile of the year 2013. Det säger en del. I februari släppte Tesla nyheten om nästa bilmodell. Den heter Tesla Model X och är vad Tesla själva kallar en perfekt blandning av en SUV och en minivan. Självklart elektrisk som alla bilar från Tesla och självklart fyrhjulsdriven som sig bör. Än en gång revolutionerar Tesla bilindustrin och tillför något nytt och unikt.

tesla-x-side

tesla-falcon-wingsTesla kallar sina måsvingar för Falcon Wings

Tesla Model X är en vackert designad bil med dörrar som tagna från framtiden (du kommer väl ihåg Marty McFly och hans Delorean i filmen Back to the future) som inte lämnar någon oberörd.

tesla-x3

Väl inne, smidigt tack vare måsvingedörrarna som Tesla kallar Falcon wings, möts du av en förarmiljö som inte liknar någon annan på marknaden.

tesla-x

Skärmar både framför ögonen och i mittkonsollen levererar all information du behöver på ett smidigt och enkelt sätt. Digitaliseringen möjliggör uppgraderingar av bilen trådlöst, något Tesla utnyttjar genom att skicka nya uppdateringar en gång i månaden till sina kunder.

tesla-x-speed

Förutom att 0-100 kommer gå på under 5 sekunder så är mycket av de tekniska specifikationerna än så länge inte officiella men trots det tar Tesla redan förbokningar på Tesla Model X och försäljningen sägs gå som tåget.

Jag vet vilken bil jag önskar mig i julklapp. En sak är säker – den har inget avgasrör!